Uite cât te costă cazarea dacă mergi acum la mare!

image

De la mijlocul lunii iulie ┼či p├ón─â la mijlocul lui august pre┼úurile pe Litoral ne vor ustura la buzunare. Ne afl─âm ├«n perioada de v├órf a tarifelor, c├ónd totul s-a scumpit, dar mai ales cazarea. Practic, ├«n aceast─â perioad─â, o zi la plaj─â te cost─â c├ót o s─âpt─âm├ón─â la mare ├«n lunile mai, iunie sau septembrie. Jurnali┼čtii Adev─ârul ne spun c├ót pl─âtim ├«n Mamaia, Neptun-Olimp ┼či Vama Veche.

Cele mai scumpe preţuri sunt la Mamaia

Mamaia conduce ├«n topul pre┼úurilor, cu hoteluri de 4 ┼či 5 stele. 

 • La Hotel Vega (5 stele), cel mai luxos apartament cost─â 568 euro pe zi, pentru un sejur de 4 nop┼úi, ├«n regim demipensiune (dou─â mese pe zi ÔÇô mic dejun ┼či pr├ónz). Dac─â num─ârul de zile cre┼čte, pre┼úul scade ÔÇô 483 euro pentru 5 nop┼úi ┼či 455 euro pentru 7 nop┼úi. Cea mai ieftin─â camer─â la Vega, ├«n perioada 1 iulie ÔÇô 27 august ÔÇô cost─â ├«ntre 247 ┼či 309 euro. 
 • La Hotel Zenith, un sejur de 5 nop┼úi cost─â ├«ntre 2.404 lei (doar cu mic dejun)┼či 3.134 lei (cu demipensiune), cu cazare ├«ntr-o camer─â standard. 
 • La Hotel Iaki (4 stele) pentru un sejur de 5 nop┼úi ├«ntr-o camer─â standard, cu demipensiune, vei pl─âti 4.870 lei ┼či 5.810 pentru pensiune complet─â. 
 • La Hotel Splendid (4 stele) o noapte de cazare ├«ntr-o camer─â dubl─â cost─â 140 de euro.
 • La Hotel Dorna (3 stele), un sejur de 5 nop┼úi cost─â 2.525 lei cu demipensiune sau 3.095 lei all inclusive.
 • Hotel Aurora (2 stele) ofer─â un sejur de 5 nop┼úi la tariful de 1.650 lei (cu mic dejun), 2.010 lei (demipensiune) ┼či 2.375 lei (pensiune complet─â). 

Cât te costă cazarea în Neptun-Olimp

 • La N─âvodari, un apartament de 2 camere se ├«nchiriaz─â cu 200 de lei pe noapte. Acela┼či pre┼ú ├«l are o camer─â ├«ntr-o vil─â-pensiune, care poate fi ├«nchiriat─â la ├«ntreaga capacitate pentru 400-600 de lei. 
 • ├Än Neptun-Olimp, la Hotel Mediterraneo (5 stele), cazarea este ├«ntre 112 euro ┼či 255 euro pe noapte, ├«n func┼úie de camer─â. Micul dejun, ├«n stil bufet suedez, este inclus. Serviciile de mas─â sunt diferen┼úiate: demipensiunea cost─â 16 euro de persoan─â pe zi, iar pensiunea complet─â cost─â 30 de euro de persoan─â pe zi. 
 • La Hotel Cocor (4 stele) sejurul de 5 nop┼úi are tariful ├«ntre 2.440 lei (cu mic dejun) ┼či 3.095 lei (cu pensiune complet─â).

Stai cu cortul ├«n Vam─â? Pl─âte┼čti┬ácel mai pu┼úin!

La polul opus acestor pre┼úuri exist─â oferta de campare din Vama Veche. Campingul Sandalandala ofer─â pentru ├«nchiriere cort de dou─â persoane cu 80 de lei pe zi pentru dou─â zile, sau 70 de lei pe zi pentru trei zile. Un cort mai ├«nc─âp─âtor, de 4 persoane, cost─â 140 de lei pe zi dac─â stai dou─â zile ┼či 120 de lei pe zi dac─â stai trei zile. ├Än ace┼čti bani sunt incluse taxa de persoan─â ┼či echiparea cu saltea, pern─â ┼či sac de dormit. Dac─â vii cu cortul t─âu, vei pl─âti 12 lei pe zi pentru un cort simplu ┼či 30 de lei pe zi pentru un cort mare, cu verand─â. Taxa de persoan─â este de 28 de lei pe zi pentru 1-2 zile sau 23 de lei pe zi pentru trei zile. Copiii sub 10 ani pl─âtesc 10 lei pe zi.  

Pleci ├«n vacan┼ú─â ├«n str─âin─âtate?┬áFolose┼čte corect┬ácardul!┬á

image

Rom├ónii care c─âl─âtoresc ├«n str─âin─âtate vor avea la dispozi┼úie o aplica┼úie mobil─â care con┼úine informa┼úii privind utilizarea cardurilor ├«n str─âin─âtate, localizarea ATM-urilor ├«n ┼úara de destina┼úie ┼či detalii despre cursul de schimb. Aplica┼úia Visa Travel Tools este disponibil─â ├«n toate cele 200 de ┼ú─âri ┼či teritoarii unde cardurile Visa sunt acceptate. 

Utilizatorii pot de┼úine eviden┼úa cheltuielilor cu ajutorul unui convertor valutar ┼či pot accesa oric├ónd banii din contul lor la cel mai apropiat ATM. ├Än cazul ├«n care ┼či-au pierdut cardul sau acesta le-a fost furat, turi┼čtii pot apela num─ârul Serviciului Global de Asisten┼ú─â Clien┼úi direct din aplica┼úie, dac─â nu ┼čtiu num─ârul b─âncii care le-a emis cardul. 

├Än plus, aplica┼úia permite posesorilor de carduri s─â verifice din timp care este gradul de acceptare al pl─â┼úilor cu cardul ├«n ┼úara de destina┼úie, ├«n diverse loca┼úii precum hoteluri, restaurante, obiective turistice sau re┼úeaua de transport public. 

Totodat─â, aplica┼úia dispune de o func┼úie prin care turi┼čtii beneficiaz─â de sfaturi utile de folosire a cardului ├«n str─âin─âtate. Iat─â c├óteva:

 • Verific─â valabilitatea cardului; 
 • Verific─â dac─â ai setate limite pentru pl─â┼úi ┼či retrageri de numerar ├«n str─âin─âtate; 
 • ├Äntreab─â banca dac─â ofer─â beneficii suplimentare pentru pl─â┼úile ├«n str─âin─âtate precum asigurare de c─âl─âtorie, reduceri pentru anumite obiective turistice sau comercian┼úi; 
 • Verific─â la banc─â termenii ┼či condi┼úiiole aferente utiliz─ârii cardului ├«n str─âin─âtate; 
 • Pl─âte┼čte cu cardul ├«n moneda ┼ú─ârii ├«n care c─âl─âtore┼čti, chiar dac─â ┼úi se ofer─â posibilitatea s─â alegi o alt─â moned─â. 

Temperaturi ridicate ┼či vreme┬ánumai bun─â pentru plaj─â

De┼či ├«n ┼úar─â se anun┼ú─â ploi ┼či furtuni, la mare vremea va fi frumoas─â. Meteorologii prognozeaz─â c─â pe litoral, p├ón─â pe 18 iulie, temperaturile maxime vor fi, ├«n medie, de 25-29 de gade Celsius, iar nop┼úile ┼či dimine┼úile vor avea minime termice a c─âror medie va fi de 16-18 grade. ├Än prima jum─âtate a s─âpt─âm├ónii viitoare, vremea va redeveni c─âlduroas─â, cu medii ale temperaturilor maxime ce vor urca la 31-32 de grade. Minimele se vor situa ├«ntre 17 ┼či 21 de grade Celsius. P├ón─â pe 18 iulie ┼či spre sf├ór┼čitul s─âpt─âm├ónii viitoare va cre┼čte probabilitatea de apari┼úie a averselor. 

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
alina ilan laufer jpeg
image png
https  www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
BeFunky collage (40) jpg
ioana nastase fiu3 webp
BeFunky collage (41) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
William ┼či Harry
Vladimir Putin FOTO AFP
plaje largite mamaia jpeg
6 front masini electrice poza mare jpg
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
perchezitii traficanti migranti iunie 2022 (5) png