Uite ce să faci cu mâncarea rămasă de la Revelion!

Ultima actualizare:

Nimic nu se pierde, totul se transformă! Friptură, legume, mezeluri, pâine…iată câte alimente îţi rămân de la masa de Revelion şi pe care, în fiecare an, le arunci la gunoi. E păcat! Află că aceste resturi pot fi refolosite, devenind ingrediente delicioase pentru alte preparate culinare. “Reţetele” sunt simple şi chiar gustoase! Uite ce poţi pregăti!

Pune la congelator ce ţi-a rămas – Resturile de mâncare care au rămas de la masa de Revelion se pot pune la congelator. Porţionează alimentele cât să le consumi o sigură dată, iar apoi pune pacheţelele la rece. Atenţie! Odată ce ai scos din congelator mâncarea, aceasta nu se recongelează! Poţi proceda în acest fel cu friptura, mezelurile, sarmalele, chiar şi supele sau ciorba. Şi legumele rămase pot fi congelate. Acestea se spală, se scurg bine de apă, iar apoi se şterg cu prosoape din hârtie absorbantă. Se taie mărunt şi se pun în pungi alimentare. Apoi, se dau la congelator. Se folosesc la supe, ciorbe, borş sau mâncăruri gătite pe bază de legume. Congelatorul trebuie setat la o temperatură de –18 grade Celsius. Ce nu poţi congela sunt brânzeturile, ouăle şi laptele. 

Fă sandvişuri din friptură de porc – Dacă nu ai mâncat toată friptura de porc preparată pentru Sărbători, nu o arunca! Scurge-o bine de sos cu ajutorul unor şerveţele din hârtie absorbante şi foloseşte-o la prepararea sandvişurilor. Mai poţi folosi frunze de salată verde şi felii subţiri de brânză sau caşcaval. Vei avea parte de un mic dejun delicios!

Pastele merg cu friptură de curcan – Carnea de curcan e gustoasă şi plină de vitamine. Nu o arunca! Toacă mărunt carnea, căleşte-o puţin în ulei de măsline şi adaugă o lingură de suc de roşii şi busuioc. Vei obţine un sos foarte gustos şi hrănitor pentru paste. 

Din mezeluri poţi prepara pizza – Caltaboş, cârnaţi, şuncă, jambon, salam... Toate aceste ingrediente rămase pot fi folosite ca topping pentru pizza. Se taie mărunt, se amestecă, se adaugă sare şi puţin piper, condimente şi se presară peste blatul de pizza. Apoi, să dă la cuptor. 

Pune legumele în omletă – Dacă nu vrei să congelezi legumele, le poţi folosi la prepararea unei omlete. Alege legume cât mai variate şi cât mai colorate precum ardei gras roşu, ceapă, măsline, ardei gras verde, roşii şi taie-le în bucăţele mai mari. Pune-le peste oul bătut, iar apoi găteşte omleta aşa cum o faci de obicei. Legumele rămase pot fi folosite ca ingrediente şi atunci când prepari lasagna. 

Fă crutoane din pâinea rămasă – Pâinea se taie în cubuleţe mici, iar apoi se aşază într-o tavă. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se introduc la cuptor pentru 10 minute. Crutoanele sunt gata când prind o culoare aurie. Pâinea foarte tare poate fi zdrobită, iar firimiturile pot fi folosite atunci când prepari peşte sau pui pane. 

Ce faci cu pâinea veche – Pâinea, după două zile, se întăreşte. Însă nu ar trebui s-o arunci la gunoi. Trece-o printr-un jet de apă rece şi bag-o în cuptorul încins. După 5 minute scoate pâinea şi înveleşte-o repede cu un prosop. Vei vedea că va deveni proaspătă şi din nou fragedă. 

Pune stafide în şampanie – Vrei să mai bei din sticla de şampanie pe care ai deschis-o în noaptea de Revelion? S-ar putea ca şampania să fie răsuflată. Pune în sticlă stafide, iar apoi ţine sticla la rece pentru câteva ore. Stafidele îi vor reda aciditatea şi aroma.  

Pune verdeţurile în supă – Poate că nu ai folosit toate verdeţurile pe care le-ai cumpărat pentru masa de Revelion, iar în frigider ţi-a mai rămas salată, pătrunjel, mărar sau leuştean. Poţi folosi aceste verdeţuri în supa pe care o vei prepara în aceste zile. Sau, dacă nu, le poţi pune în tigaie alături de câteva cepe tăiate mărunt pentru garnitura unei tarte. 

Prepară salată din friptură de pui – Friptura rămasă de la masa de Sărbători poate fi folosită şi la prepararea unei salate suculente şi pline de vitamine. Carnea de porc, de pui sau de curcan se scurge de sos, iar apoi se taie în bucăţele. Se amestecă cu cubuleţe de roşii, feliuţe subţiri de ardei, ceapă, măsline şi frunze de salată verde. Apoi se adaugă puţin ulei de măsline, brânză rasă, sare şi piper. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net