Uite cum slăbești 10 kilograme în doar 10 zile!

Ultima actualizare:

    După terminarea dietei, trebuie să ai grijă să nu revii în totalitate la vechile obiceiuri alimentare
După terminarea dietei, trebuie să ai grijă să nu revii în totalitate la vechile obiceiuri alimentare

Dieta 10x10 te ajută să scapi de zece kilograme în zece zile. Trebuie însă să urmezi cu sfințenie toți pașii, să elimini complet din regimul tău zilnic anumite alimente și să introduci altele, dar și să respecți cantitățile și numărul de mese.

Dieta 10x10 presupune, în primul rând, că trebuie să ai zilnic trei mese principale, respectiv mic dejun, prânz și cină, și două gustări între acestea.

Așadar, atunci când te hotărăști să începi dieta 10x10, trebuie să elimini complet: făina, dulciurile (inclusiv îndulcitorii), produsele lactate grase, cârnații, mezelurile, pateul, creveții, calamarii, cerealele, sucurile (inclusiv cele de fructe), alcoolul, legumele bogate în amidon (cartofi, sfeclă, morcovi, etc.), fasolea, porumbul, produsele fast-food.

De asemenea, în cele zece zile de dietă, nu trebuie să lipsească: peștele, carnea slabă albă (pui, curcan, iepure), brânza degresată, chefirul, ouăle, roșiile, castraveții, salata verde, spanacul, ceapa, țelina, ciupercile, varza, uleiul de măsline, ierburile, lămâia. La capitolul băuturi, sunt acceptate doar apa, ceaiul și cafeaua neîndulcite și fără lapte.

Iată un exemplu de meniu pentru o săptămână de dietă 10x10, potrivit fasingur.info!

Luni

Micul dejun: unul sau două ouă moi, o salată de legume proaspete (roșii, castraveți, varză chinezească, semințe germinate, ierburi) cu ulei de măsline. Ceai verde sau cafea fără zahăr sau lapte.

Gustare: 45 de grame de brânză slabă între două frunze de salată verde.

Prânz: piept de pui la grătar, salată de legume proaspete (roșii, castraveți, salată verde, ridichi, semințe germinate) cu ulei de măsline. Ceai verde sau cafea fără lapte și fără zahăr.

Gustare: 1 pahar de chefir, o mână de fructe de pădure.

Cină: file de somon/ton/macrou/cambulă/halibut, legume coapte (roșii, dovlecei, vinete, conopidă) cu ierburi și brânză slabă rasă.

Marți

Micul dejun: omletă din unul sau două ouă, cu roșii și ierburi, iaurt natural cu fructe proaspete de pădure, ceai verde sau cafea fără lapte sau zahăr.

Gustare: 1 pahar de chefir, o mână de fructe de pădure.

Prânz: file de somon/ton/macrou/cambulă/halibut, iahnie de legume (dovlecei, roșii, broccoli, praz).

Gustare: roșii sau castraveți umpluți cu 45 de grame de brânză frecată cu ierburi.

Cină: vită la grătar, salată de legume (castraveți, roșii, spanac, rucola, avocado) cu ulei de măsline, ceai verde fără zahăr.

Miercuri

Micul dejun: omletă din unul sau două ouă, cu roșii și ierburi, 45 de grame de brânză slabă, între două felii de țelină, ceai verde sau cafea fără zahăr sau lapte.

Gustare: iaurt natural cu fructe de pădure proaspete.

Prânz: file de somon/ton/macrou/cambulă/halibut, supă de legume (praz, broccoli, roșii, ierburi).

Gustare: 1 pahar de chefir, o mână de fructe de pădure.

Cină: file de porc la grătar, varză pe abur cu ulei de măsline, ceai verde.

Joi

Micul dejun: iaurt natural cu fructe de pădure proaspete, unul sau două ouă fierte, ceai verde sau cafea fără lapte și zahăr.

Gustare: 45 de grame de brânză slabă între două felii de țelină.

Prânz: file de somon/macrou/cambulă/halibut, salată de legume (castraveți, varză, ridichi, ierburi) cu ulei de măsline.

Gustare: iaurt natural cu fructe de pădure proaspete.

Vineri

Micul dejun: brânză de vaci slabă, fructe de pădure, ceai verde sau cafea fără zahăr sau lapte.

Gustare: salată Caesar cu piept de pui la grătar sau fiert.

Prânz: file de somon/macrou/cambulă/halibut, salată de legume (castraveți, varză, ridichi, ierburi) cu ulei de măsline.

Gustare: 3 sau 4 sushi (roll) dietetice.

Cină: vită la grătar, sparanghel gătit pe abur cu brânză slabă, rasă, ceai verde fără zahăr.

Sâmbătă

Micul dejun: brânză de vaci slabă, fructe de pădure, ceai verde sau cafea fără zahăr sau lapte.

Gustare: piept de pui, salată „Salsa” din legume proaspete.

Prânz: file de somon/macrou/cambulă/halibut, supă-cremă de ciuperci.

Gustare: 45 de grame de brânză, slabă, rasă, între două felii de țelină.

Cină: piept de pui la grătar, sparanghel gătit pe aburi cu brânză slabă rasă, ceai verde fără zahăr.

Duminică

Micul dejun: omletă din unul sau două ouă, cu roșii, ierburi, iaurt natural cu fructe de pădure, ceai verde sau cafea fără zahăr sau lapte.

Gustare: salată „Caesar” cu dressing dintr-o linguriță de ulei de măsline, suc de lămâie și mirodenii.

Cină: piept de pui la grătar, cremă guacamole, ceai verde fără zahăr.

Dieta este alcătuită din multe proteine. Astfel, se stimulează doar arderea țesutului adipos, și nu și a masei musculare.

Pentru a nu acumula kilograme după această dietă va trebui să introduceți cu atenție alte produse alimentare. De asemenea, important este ca cina să rămână una foarte ușoară: proteine slabe și legume ce nu conțin amidon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net