Ultima dorință a Zoiei Ceaușescu. Ce i-a spus soțului ei pe patul de moarte

Zoia, singura fiică a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu, s-a stins din viață pe data de 20 noiembrie 2006, în urma unui cancer pulmonar. Pe patul de moarte, i-a transmis ultima dorință soțului său, care i-a fost alături în ultimele luni de viață. Ce i-a spus aceasta?

Zoia Ceaușescu i-a transmis ultima dorință soțului său înainte să moară / Foto: Arhiva Click!
Zoia Ceaușescu i-a transmis ultima dorință soțului său înainte să moară / Foto: Arhiva Click!

Pe data de 20 noiembrie 2006, Zoia Ceaușescu, singura fiică a soților Ceaușescu, s-a stins din viață, pe patul de spital, în jurul orei 4.00, în urma unui cancer pulmonar. Cel care i-a fost alături și a îngrijit-o în ultimele luni de viață a fost chiar soțul acesteia, Mircea Oprean.

„Pe ea stresul şi supărarea au distrus-o. Am îngrijit-o până la final. Ea nu a acceptat pe nimeni lângă ea, înafară de mine. Mi s-a părut o chestie firească. Ea era mai mult decât soţia mea, era prietena mea. Era parte din mine.

Timp de şase luni am dus-o pe braţe. Niciodată nu m-am gândit că moare. Eram revoltat că ea nu regreta. Ea a simţit că vine sfârşitul”, spunea Mircea Oprean, pentru Antena 3, la începutul acestui an.

Mircea Oprean: „Cu 15 minute înainte să moară, m-a pus să-i promit că ...”

Totodată, înainte de a muri, Zoia Ceaușescu i-a mărturisit care este ultim dorință soțului ei. Singura fiică a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu nu a vrut o înmormântare propriu-zisă, ci să fie incinerată. „Nu a vrut să fie înmormântată. Cu 15 minute înainte să moară, m-a pus să-i promit că nu o înmormântez, ci că o incinerez”, a mai declarat Mircea Oprean.

În 1980, Zoia l-a cunoscut pe Mircea Oprean, inginer din Sibiu și cadru universitar la Politehnică, când aceasta se afla în vacanță pe litoral, la Eforie Nord, cu ocazia unei conferințe internaționale de matematică. În 1983, cei doi s-au căsătorit și au rămas împreună până la finalul vieții.

„Ne-am mai văzut de câteva ori în acel an și am mai vorbit la telefon, după circa cinci-șase luni n-am vorbit și nici nu ne-am văzut. Am reluat apoi convorbirile telefonice și întâlnirile la inițiativa Zoiei. Ne-am cunoscut din ce în ce mai bine, îndrăgostindu-ne unul de celălalt și în final ne-am căsătorit”, spunea ginerele dictatorului comunist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Portle de Fier Foto Hidroelectrica (2) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net