Ultima fiţă! Se poartă blugii îmbrăcaţi de alţii

Ultima actualizare:

  Blugii uzaţi sunt consideraţi unicat
Blugii uzaţi sunt consideraţi unicat

Aici se găsesc cei mai căutaţi blugi de pe planetă! Onomichi Denim Project e un butic şic din Onomichi, prefectura Hiroshima, căutat de clienţi din întreaga lume. Toţi vin să cumpere blugi purtaţi de alţii.

Magazinul Onomichi Denim Project abia face faţă cererilor numeroase de blugi uzaţi, deşi costă mult mai mult decât cei noi! Preţul acestora variază între 25.000 de yeni (circa 1.000 de lei) şi 48.000 de yeni (circa 2.000 de lei). Blugii care acum sunt de ultima fiţă au fost purtaţi de alţii, zi de zi, cel puţin un an. Valoarea lor nu constă însă numai în faptul că sunt deja purtaţi, ci în faptul că sunt purtaţi de anumite persoane selectate de responsabilii buticului, într-un anumit fel, apoi spălaţi şi uscaţi într-un mod aparte. 

Onomichi Denim Project nu dezvăluie sub nici o formă secretele modalităţii prin care sunt obţinuţi blugii uzaţi aşa de mult căutaţi. Prin purtarea lor aproape zilnică, timp de cel puţin un an, spălarea şi uscarea prin metode speciale, pantalonii capătă un aspect cu totul deosebit, care place la nebunie. 

«Purtarea lor e o adevărată artă»


  Cei purtaţi de pescari au dungi rămase de la cizme
Cei purtaţi de pescari au dungi rămase de la cizme

“Purtarea blugilor este o adevărată artă. Nu oricine ştie să le dea un aspect aşa de atrăgător. Fiecare pereche de pantaloni purtată de cineva anume devine unicat, de aceea sunt aşa de scumpi”, spune expertul în materiale textile nipon Yukinobu Danjo. Buticul a fost lansat de acesta în colaborare cu designerul japonez Yoshiyuki Hayashi şi Discoverlink Setouchi, o organizaţie al cărei scop este susţinerea industriei locale. Persoanele selectate pentru realizarea blugilor primesc câte două perechi, promiţând că îi vor purta prin rotaţie în fiecare zi. Săptămânal trebuie să-i aducă la butic unde sunt spălaţi şi uscaţi printr-un procedeu cu totul neobişnuit. Sunt selectate persoane din diferite domenii, fiindcă profesia acestora conferă modele diferite pantalonilor. 

De exemplu, blugii purtaţi de pescari au dungi rămase de la cizmele de cauciuc până la genunchi, cei purtaţi de muncitori de la fabrică au impregnate resturi de materiale industriale, iar cei purtaţi de vânători prezintă urme de sânge. 


  Pantalonii sunt purtaţi zilnic timp de cel puţin un an înainte de a ajunge la vânzare
Pantalonii sunt purtaţi zilnic timp de cel puţin un an înainte de a ajunge la vânzare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
evaluare nationala rezultate jpg
image
image
image
image
image
image
rosii jpg
image png
famlie vacanta casa istock jpg
cheilebicazului4 scaled jpg
conacul sava brancovici sothebysrealty jpg
image png
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net