Un bucătar italian a creat 160 de feluri de tiramisu diferite și a ajuns în Cartea Recordurilor

Un record mondial absolut delicios! Cu straturile sale emblematice de pișcoturi înmuiate în cafea, acoperite cu cremă fină și pudrate cu ciocolată, Tiramisu rămâne unul dintre cele mai iubite deserturi italiene. Pentru bucătarul-șef Marco Casula, care conduce bucătăria restaurantului Café Del Mar din Fort Lauderdale, Florida, acest desert a devenit o formă de artă și o declarație de iubire pentru cultura italiană.

Fiecare tiramisu a fost complet diferit (Foto: Guinnees World Records)
Fiecare tiramisu a fost complet diferit (Foto: Guinnees World Records)

„Fiecare tiramisu spune o poveste”

Pe 24 octombrie, el a realizat 160 de variante de Tiramisu, fiecare cu un ingredient diferit, stabilind un nou record mondial omologat de Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai mare expoziție de sortimente de Tiramisu din lume. Evenimentul, desfășurat pe fundalul Colosseumului, a îmbinat gastronomia, creativitatea și tradiția italiană.

Printre rețetele prezentate s-au numărat combinații spectaculoase cu aur de 18K, matcha, mango, fistic, limoncello sau mojito cu cocos. Au fost prezentate și versiuni tradiționale – clasic, biscuiți cu cocos, Bailey’s, căpșuni sau fistic – alături de combinații inedite, precum scorțișoară, miere și soia, banană cu avocado și lapte de migdale sau mango cu ananas, cocos și banană. În timpul evenimentului, oaspeții s-au bucurat de degustări ale tuturor sortimentelor, o petrecere VIP și o prezentare exclusivă a celor mai apreciate creații ale lui Marco.

După competiție, deserturile rămase au fost oferite comunității locale, respectând regulile de siguranță alimentară și principiul „zero risipă”. „Fiecare Tiramisu spune o poveste de dragoste pentru cultura noastră”, a declarat bucătarul-șef italian. Cei care au avut ocazia să guste aceste deserturi realizate de Marco au spus că sunt incredibil de gustoase și că fiecare combinație de ingrediente are farmecul ei aparte.

„Ca arbitru oficial al Cărții Recordurilor Guinness, am fost profund impresionată de creativitatea și precizia acestei încercări de record”, a spus Susana Reyes, care a supervizat evenimentul alături de experții culinari Alessandro Pagnotta și Luigi Coppolino.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
loc munca jpg
ananas rosu jpg
kosovo1 jpeg
Regele Charles  sursa foto   Profimedia 0734795506 jpg
cutremur jpg
imbatranire Alzheimer jpg
image png
ceas shutterstock jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net