Unde este mormântul lui Robin Hood. Se află în spatele unei cârciumi numită „Trei Măicuțe”

Ultima actualizare:

Locul tradițional al mormântului lui Robin Hood de la moșia Kirklees din Yorkshire, REgatul Unit, a fost subiect de controverse încă din secolul al XVI-lea. Există îndoieli cu privire la autenticitatea sa și, de-a lungul secolelor, au existat relatări contradictorii cu privire la conținutul mormântului. Sunt asociate cu el două pietre: lespedea cu cruce și piatra cu epitaf.

Legenda săgeții 

image

În „A Gest of Robyn Hode”, una dintre cele mai vechi balade despre Robin Hood, se spune că acesta a murit la „Kyrkesley”, ucis de o căpetenie feminină fără nume și Sir Roger de Doncaster, dar circumstanțele complete ale morții sale nu sunt cunoscute. O baladă ulterioară, cunoscută sub numele de „Moartea lui Robin Hood”, înregistrată pentru prima dată în secolul al XVII-lea, conține povestea care a devenit acum relatarea tradițională.

Suferind de o boală, Robin caută ajutor la o rudă a sa, căpetenia feminină din „Churchlees” sau „Kirkly”. Ea pretinde că îl vindecă lăsându-i sângele să curgă până la moarte.

Povestea spune că, înainte să moară, Robin i-a spus tovarășului său Little John unde dorește să fie înmormântat. Se spune ca a tras o săgeată de la fereastra mănăstirii, iar locul unde avea să aterizeze săgeata, va fi locul în care se va săpa mormântul lui, potrivit unei balade,  înregistrată pentru prima dată în 1786. Se spune că prima săgeată a lui Robin a aterizat în apă curgătoare, așa că a trebuit să se tragă a doua săgeată.

image

  Mormântul actual poate fi văzut din locul în care astăzi se află ruinele mănăstirii, ceea ce corespunde legendei. El se află în spatele cârciumii “Three Nuns” (tradus Trei Măicuțe), și se spune că aceste trei măicuțe l-au îngrijit pe Robin Hood cât timp acesta a fost bolnav.

Monumentul cunoscut sub numele de Mormântul lui Robin Hood este situat într-o pădure proprietate privată, la 650 de metri de casa fostei căpetenii feminine Kirklees.

image

Această casă, care este încă în picioare, este locul în care se crede că stătea Robin Hood în momentul morții sale. Piatra funerară aflată acum în acest loc este înconjurată de un zid de piatră și de un gard, despre care se spune că a fost ridicat în secolul al XIX-lea.

În 2015, echipa emisiunii TV Expedition Unknown a efectuat o investigație asupra autenticității acestui mormânt cu ajutorul unui radar. Ei au spus că nu s-au găsit indicii de perturbare a solului care să arate că acolo ar fi avut loc o înmormântare.   

A existat în realitate sau a fost un personaj fictiv?

Baladele mai vechi îl pun pe Robin Hood în locuri reale, perfect identificabile și mulți sunt convinși că el a fost o persoană reală, al cărui portret a fost prezentat cu mai mult sau mai puțină acuratețe.

O altă teorie este aceea că Robin Hood își are oroginile în mitologie și, în ciuda frecventelor trimiteri creștine din baladele mai vechi, s-a presupus că Robin Hood ar avea o legătură cu o religie păgână, care a existat în perioada medievală, după antropologul britanic Margaret Murray.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net