Unde te poţi distra de Ziua Naţională - Cele mai tentante oferte

Ultima actualizare:

    În mai multe oraşe din ţară s-au deschis târgurile tradiţionale de Crăciunfoto: Click!
În mai multe oraşe din ţară s-au deschis târgurile tradiţionale de Crăciunfoto: Click!

Anul acesta, sărbătorim 97 de ani de la Marea Unire din 1918. Deşi în multe oraşe vor lipsi artificiile, în semn de solidaritate cu cei care au fost răniţi sau şi-au pierdut viaţa în clubul „Colectiv”, românii se vor putea bucura de tot felul de evenimente organizate de 1 Decembrie. Iată câteva dintre acestea!

Bucureşti

simeon stalpnicul png

Bucureştenii se pot bucura deja de Târgul oficial de Crăciun, deschis vineri (27 noiembrie), în Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui. În fiecare zi, porţile acestuia vor fi deschise între orele 11.00 şi 22.00. În cadrul târgului, copiii sunt aşteptaţi, zilnic, în Casa lui Moş Crăciun, care este deschisă între orele 11.00 şi 13.00 şi 17.00 şi 20.00. Bineînţeles, că ei se vor putea întâlni aici cu Moşul. În afară de cumpărăturile pentru Sărbători, vă veţi putea bucura, la târg, de numeroase concerte ale artiştilor de muzică uşoară, populară şi clasică, dar şi de spectacolele de dans. Primăria Capitalei a anunţat, de asemenea, că luni seară (30 noiembrie) vor fi aprinse luminiţele de Sărbători. Pe de altă parte, Primăria Sectorului 6 va pregăti, de 1 Decembrie, în parcarea din faţa Pieţei Drumul Taberei, peste 2.000 de porţii de fasole cu afumătură şi murături asortate. Servirea va începe de la ora 10.00.

Alba Iulia

Peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi la Alba Iulia, de Ziua Naţională. Programul din acest an, numit „Festival de România”, cuprinde momente solemne, parada portului popular, paradă militară, spectacol de muzică populară şi concert Voltaj. Majoritatea evenimentelor sunt organizate pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina. La parada militară vor defila aproximativ o mie de cadre MApN şi MAI. Nu va lipsi nici masa populară, ce va urma paradei militare programate marţi (1 Decembrie), de la ora 13.00. Meniul va cuprinde friptură de porc, pâine, muştar, ketchup şi vin. Se vor împărţi aproximativ 6.000 de porţii.

Sibiu

La Arena Platoş, din Păltiniş, astăzi se deschide sezonul de ski, cu un mega party cu invitaţi speciali din întreaga ţară. De 1 Decembrie, pe pârtie va avea loc un concurs cu schiuri vechi, din lemn, şi vor fi premiaţi posesorul celei mai vechi perechi de schiuri şi posesorul celui mai autentic costum. Distracţia va fi completată de muzică şi preparate tradiţionale. Nu uitaţi să daţi o fugă şi până la Sibiu, unde s-a deschis deja, în Piaţa Mare, Târgul de Crăciun.

Braşov

Marţi (1 Decembrie), la ora 10.00, pe Bulevardul Eroilor, în zona Modarom, va avea loc un ceremonial militar şi religios, cu defilare a plutoanelor de militari şi tehnică de luptă şi survolare a aeronavelor deasupra zonei de desfăşurare a paradei militare. Unul dintre cele mai spectaculoase momente va avea loc de la ora 18.00. Este vorba despre retragerea cu torţe pe traseul: Biserica Neagră-Strada Mureşenilor - Bulevardul Eroilor - Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Detaşamentul de onoare va fi format din 77 de militari.

Galaţi

În aceste zile, Galaţiul va răsuna de zeci de concerte, iar distracţia va fi în toi. Punctul central al distracţiei va fi esplanada City Mall, acolo unde, seară de seară, începând cu ora 16.00 şi până la miezul nopţii, vor concerta numeroşi artişti, printre care Pepe, Andreea Bălan, Bere Gratis, Pasărea Colibri, Ion Suruceanu, Maxim, Provincialii, Puya, Bambi, Anastasia, Florin Ristei şi Alessia. Pe scenă vor urca şi cunoscuţi solişti de muzică populară, precum Margareta Clipa, Ionuţ Fulea sau Gheorghe Roşoga.

Târgu Jiu

simeon stalpnicul png

Marţi (1 Decembrie), de la ora 10.00, în Piaţa Prefecturii, se va desfăşura un ceremonial militar-religios. De la ora 11.00, Primăria va oferi participanţilor la manifestările de 1 Decembrie o masă tradiţională cu fasole, cârnaţi, murături şi vin fiert. De la ora 17.00, trupa Vunk va susţine un concert în Piaţa Prefecturii. La ora 18.00, va fi pornit iluminatul festiv cu ocazia Sărbătorilor de iIarnă.

Arad

Marţi (1 Decembrie), începând cu ora 17.00, se dă startul spectacolelor folclorice tradiţionale, unde arădenii vor putea asculta atât solişti vocali locali precum Ionuţ Langa, Mariana Şuşca sau Ştefan Muntenaş, cât şi ansambluri folclorice şi artişti naţionali îndrăgiţi precum Robert Târnăveanu, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean şi Matilda Pascal Cojocăriţa. Concertele vor avea loc pe platoul Palatului Administrativ.

Bacău

De Ziua Naţională, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eroilor se va organiza un ceremonial miliar şi religios. Acesta va fi urmat de parada militară şi de un spectacol cultural-artistic susţinut de Ansamblul „Plaiuri Băcăuane”, care se vor desfăşura în Piaţa Tricolorului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
muncitor meserias unsplash jpg
image
image
image
image
image
image
Moara fermieri jpeg
radu mazare jpg
Uzinele Resita (1937) jpg
vara caldura record 2024 jpg
aeronava tarom shutterstock jpg
front bloc jpg
actor impuscat jpg
Ambalaje non SGR jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net