Unii bărbaţi au probleme în a finaliza actul sexual. Ce trebuie să ştii despre ejacularea tardivă

image
Unele persoane de sex masculin suferă de ejaculare întârziatăfoto: 123RF

Unele persoane de sex masculin suferă de ejaculare întârziată. A susţine timp îndelungat un act sexual poate părea ceva extraordinar, însă acest lucru nu este plăcut pentru cei care suferă de această tulburare sau pentru partenerii lor. Ejacularea întârziată este mai puţin comună decât ejacularea precoce, dar este destul de frecvent întâlnită.

O parte dintre bărbaţii afectaţi de această condiţie nu au orgasm deoarece, de cele mai multe ori, actul sexual durează mai mult de o oră pentru ca orgasmul să fie atins şi este finalizat prin ejacularea unei cantităţi reduse de spermă, iar uneori aceasta poate lipsi. De asemenea, un alt inconvenient este epuizarea partenerului.

Ejacularea întârziată are mai multe cauze posibile, unele de natură fizică, altele de natură psihică. Cei care manifestă în mod repetat ejacularea tardivă trebuie să consulte medicul pentru investigaţii. Diverse afecţiuni pot duce la dificultatea de a avea orgasm: diabetul zaharat, tulburări vasculare, leziuni ale coloanei vertebrale, utilizarea excesivă a alcoolului sau a drogurilor. În cazul în care medicul nu descoperă vreo cauză fizică, va fi necesară intervenţia unui psihoterapeut. Vinovăţia, stresul, trauma emoţionale, anxietatea pot afecta o persoană de sex mascului într-un mod fizic, inclusiv când vine vorba despre performanţele sexuale.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
bianca dragusanu
gyuri pascu si daniela marin
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
Georgia Meloni FOTO Profimedia
TANC2 jpg
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg