Vârcolacul din Germania care a îngrozit Europa cu crime odioase. Execuția lui a fost cea mai brutală din istorie

Ultima actualizare:

La 31 octombrie 1589, o mare mulțime s-a adunat în orașul german Bedburg, lângă Köln, pentru a asista la o execuție. Omul condamnat era Peter Stump, un fermier de 50 de ani care mărturisise că a făcut un pact cu diavolul. Comisese crime de o violență șocantă și era acuzat inclusiv de canibalism. Povestea vârcolacului din Bedburg spusă în detaliu de National Geographic.

Intrarea in orașul Bedburg, anul 1930. Sursă foto: Profimedia Images
Intrarea in orașul Bedburg, anul 1930. Sursă foto: Profimedia Images

Crimele șocante ale lui Peter Stump, vârcolacul din Bedburg

Peter Stump nu căuta bogății, el dorea doar să fie vârcolac. A ucis în total 16 persoane, 13 erau copii, printre ei și propriul său fiu, al cărui creier l-ar fi devorat. De asemenea, a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu fiica sa și cu un Succubus (un demon deghizat într-o femeie frumoasă).

Dintre toți ceilalți care au trăit vreodată, niciunul nu a fost comparabil cu acest Hellhound” (câine al Infernului), este o relatare a unui martor la execuția lui Stump care a rămas consemnată.

Sursa foto: National Geographic
Sursa foto: National Geographic

Cea mai șocantă execuție din toate timpurile

Stump (numit Stubbe și Stumpf în unele surse) a suferit teribil în timpul execuției sale, una dintre cele mai brutale înregistrate vreodată. A fost legat de o roată și jupuit de viu. Oasele i s-au rupt. A fost decapitat și apoi trupul i-a fost ars pe rug. Ca avertisment, capul i-a fost tras în țeapă pe un stâlp din centrul satului.

În Germania, documentele indică 300 de cazuri de vârcolaci

Natura groaznică a crimelor și pedeapsa lui Stump au captivat imaginația publicului de la acea vreme. Deși procesul și execuția lui Stump sunt consemnate în istorie ca ceva ieșit din comun, fermierul vârcolac nu a fost un caz izolat.

Sursa foto: National Geographic
Sursa foto: National Geographic

Între secolele al XV-lea și al XVIII-lea în Europa, foametea, ciuma, războiul și lupta religioasă au dat naștere la credințe superstițioase, care includeau frici de vrăjitoare, de obicei femei, și vârcolaci, de obicei bărbați.

Acuzațiile de licantropie erau adesea împletite cu vrăjitoria. În unele zone ale Europei nu există nicio înregistrare a existenței vârcolacilor. În Anglia, unde lupii au fost eradicați în secolul al XVI-lea, nu există înregistrări despre procesele vârcolacilor. Nici în regiunea mediteraneană a Europei nu există.

Panica vârcolacilor europeni s-a concentrat în zonele cu lupi sălbatici, regiuni împădurite, precum și acolo unde există o cultură puternică a creșterii a animalelor, cum ar fi în Germania și Franța.

Cea mai cuprinzătoare listă a proceselor vârcolacilor din Germania modernă conține aproape 300 de cazuri. Deși nu este deloc de neglijat, acest număr scade în comparație cu cele 30.000 până la 45.000 de execuții pentru vrăjitorie din Germania în aceeași perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net