Veşti bune pentru vitezomanele din întreaga lume! S-a inventat rochia care păcăleşte radarul

image
Kate Ross a inventat rochia care păcăleşte radarul Foto:Arhivă personală

Veşti bune pentru vitezomanele din toată lumea! În curând vor putea fenta rigorile legii datorită unei invenţii controversate. O hackeriţă din Statele Unite vine în ajutorul celor care se lasă purtate de adrenalină şi calcă un pic prea mult acceleraţia la volan. Ea a inventat rochia care păcăleşte radarele şi le dă bătăi de cap până şi celor mai iscusiţi poliţişti. Iată cum funcţionează articolul vestimentar care, cu siguranţă, nu va fi disponibil în lanţurile de magazine.

Hackeriţa din Statele Unite ale Americii, pe nume Kate Rose, a inventat o rochie care i-ar uimi deopotrivă pe designerii vestimentari cât şi pe colegii săi pasionaţi de tehnologie. Hainele create de Kate, special pentru femei, au imprimate o colecţie de plăcuţe de înmatriculare aşezate în aşa fel încât să redea pasaje din cel de-al patrulea amendament din Constituţia Statelor Unite. În acest amendament este vorba despre regulile care au scopul de a-i proteja pe cetăţeni de supravegherea abuzivă a Guvernului, informează theguardian.com.

Camerele de supraveghere, dar şi cele radar sunt puse în dificultate, căci nu au capacitatea de a face diferenţa între plăcuţele de înmatriculare adevărate ale autoturismului, şi cele care sunt impirmate pe hainele create de Rose, care doreşte să păcălească sistemul. Kate a dezvăluit momentul în care i-a încolţit idea de a crea astfel de articole vestimentare şi a subliniat că doreşte să contribuie activ la descurajarea sistemlor care au rolul de a supraveghea excesiv cetăţenii. O discuţie cu un bun prieten i-a oferit imboldul necesar şi, astfel, nu a stat mult pe gânduri şi a pus în aplicare visul său. 

„Îmi spunea că aparatele care detectează numerele de înmatriculare nu sunt foarte performante. Acestea detectează garduri şi alte lucruri de genul acesta. M-am gândit că dacă sunt păcălite de un gard, atunci aş putea să reuşesc şi eu”, a fost explicaţia furnizată de Kate Rose. 

Ce presupune amendamentul patru din Constituţia Statelor Unite ale Americii

Amendamentul patru garantează drepturile oamenilor la siguranţă asupra persoanei lor, a casei, a documentelor şi a obiectivelor persoanle, în faţa pericolului unei percheziţii sau confiscări neîntemeiate. Acest drept subiectiv fundamental "nu va fi încălcat şi nu se va emite nici un mandat, decât atunci când există temeiuri probabile care să justifice emiterea unui atare mandat şi numai dacă acesta este întărit printr-un jurământ sau o confirmare şi este însoţit de o descriere exactă a locului ce urmează a fi percheziţionat şi a persoanelor sau obictelor ce vor fi ridicate".  

Citeşte şi

Top 10 invenții ciudate din secolul trecut

Top 5 cele mai ciudate invenţii din bucătărie

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
BeFunky collage (22) jpg
cub larisa iordache png
cub andreea banica animat gif
Roxana, alături Liviu Guță
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
soldati rusi
ruta arctica shutterstock 2143283457 jpg
image
image
image
image
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu