Vrei să îţi prelungeşti vara? Iată care sunt oraşele din Europa unde mai poţi alerga după căldura verii

Ultima actualizare:

    Londra
Londra

Chiar dacă, măcar calendaristic, toamna a venit, soarele încă arde, doar mai blând, iar cerul e senin. Și pentru că, peste tot, marile capitale și-au transformat falezele rîurilor în paradisuri cu nisip, sezlonguri și palmieri, momondo.ro ți le recomandă pe cele mai spectaculoase.

Și dacă nu mai reușești anul acesta, poți face planuri pentru vara următoare chiar de acum.

Bucură-te de nisip și apă și în septembrie și delectează-te cu plăcerile vieții cosmopolite, chiar în centrul orașului!

Ultima fărâmă de soare la Paris - Adu tone de nisip, o brumă de palmieri, șezlonguri și omniprezenții vânzători de înghetata – și ai Plaja de Paris.”Riviera Pariziană” se întinde pe 3 km de-a lungul malului drept al Senei, de la Luvru la Podul Sully. Alătură-te miilor de parizieni și turiști care se savurează experiența suprarealistă de a sta întinși la soare pe mijlocul străzii, purtând doar niște bikini, sau bermude după caz, și o pălărie. Dar atenție: bikinii din ațe (G-strings), topless-ul și nudismul nu sunt permise, decât dacă ții neapărat să fii amendat! Plaja din Paris, gratuită și foarte frecventată, a fost instituită de către consiliul local în 2002. Inițial fusese gândită ca un refugiu cu aer de vacanță pentru parizienii care nu și-ar putea permite să plece în concediu, dar proiectul a fost asaltat imediat de către întregul oraș, iar acum milioane de oameni vizitează plaja de lângă primărie.

Franţa
Franţa

Hai la scăldat în centrul Copenhagăi! - Pentru mulți, probabil că nu sună prea tentant. Cu toate acestea, în zilele senine, plaja din capitala daneză este chiar vibrantă și cu personalitate proprie. Cel mai cunoscut loc de scăldat este la docul Islands Brygge, care a fost folosit odinioară ca port industrial înainte de a i se schimba destinația de către municipalitatea locală. Astăzi este un punct central în Copenhaga, unde tinerii ies la întâlniri și încearcă să impresioneze cu abilitățile lor de sărituri în apă și cu trupurile lor frumos modelate de sport, fitness sau de costumele de baie. Deși înotul este permis numai în interiorul zonei, la piscine amenajată, ei obișnuiesc să sară și dincolo de zidurile de protecție. Seara, faleza e plină de oameni, care se înfruptă cu grătare, ascultă muzică și beau căte una mică.

Copenhaga
Copenhaga

Relaxează-te pe nisip în Kiev - Odată cu mult controversata și recenta anexare a peninsulei Crimeea de către Rusia, Ucraina a pierdut mare parte din plajele amenajate. Dar încă mai sunt destule locuri de relaxare la soare în Ucraina, chiar și în Kiev la sute de kilometri depărtare de mare. În zilele cu soare, grupuri întregi de oameni se îndreaptă spre Hidropark, la o aruncare de băț de centrul orașului dacă ai lua metroul. De-a lungul râului Dnipro, plajele amenajate sunt ghiftuite de toți cei care joacă volei pe nisip, înoată sau iau masa împreună și se bucură de apă și soare. În zonă s-au deschis și un casino, o plajă de nudiști, un club de dans direct pe plajă și cea mai mare sală de gimnastică și fitness în aer liber din lume. Ce poți să vrei mai mult?

Kiev
Kiev

Dă-te în hamac pe plajă la… Amsterdam! - Blijburg aan Zee este numele plajei nomade a Amsterdamului: o autentică plajă în stil ”amsterdamian”, practic o insulă rustică, al cărei stil relaxat și boem este este infuzat și demn de Havana Nights. Caracteristicul rustic, de tip handmade, creează în Blijburg o atmosferă proprie, inconfundabilă. De la deschiderea sa în 2003, Blijburg a devenit rapid cea mai iubită plajă amenajată din Amsterdam, și a avut trei locații diferite până acum de-a lungul malurilor estice a insulelor Ijburg. Este atât de îndrăgită încât împătimiții după statul la soare au urmat-o peste tot unde a fost mutată. Se simt foarte fericiți cu Blijburg. Dar cine nu ar fi? Focuri de tabără, festivaluri, muzică live, petreceri tematice, băuturi de vară, specialități vegetariene și hrană organică din întreaga lume. Și, bomboana de pe tort… înotul este oficial permis!

Amsterdam
Amsterdam

Savurează celebra bere cehească pe plajă, chiar în Praga - Doar pentru că ești în mijlocul unei capitale, într-o țară din Europa Centrală fără ieșire la mare, nu înseamnă că nu te poți bucura de plăcerile statului la plajă. Cel puțin nu la Praga. Cea mai întinsă plajă din Praga, de-a lungul râului Vltava, oferă o zonă de agrement pentru tenis de masă, fotbal, volei, petanque, cățărat, sau dormit în hamac. De asemenea, o piscină pentru copii face contrast cu restaurantul de pe plajă (cu bere la draft, acces WiFi, ritmuri de DJ) și, da, chiar și cu sectorul de nudism. Situat pe malul estic al Vltava (sub niște frumoase stânci împădurite) și la câteva stații de tramvai la sud de castelul Vysehrad, Zlute Lazne oferă ceva rece și răcoritor pentru oricine care se simte fierbinte…

Praga
Praga

Despre momondo:

Motorul de căutare pentru zboruri și călătorii www.momondo.ro compară cele mai bune oferte pentru zboruri, hoteluri și închirieri auto și este recomandat de către cele mai importante publicații internaționale, cum ar fi: New York Times, CNN, NBC, CBS, The Daily Telegraph, The London Sunday Times, cât și de faimosul travel guru Arthur Frommer.

Aplicațiile momondo pentru iPhone și Android sunt disponibile gratuit aici:

http://itunes.apple.com/gb/app/momondo-flight-search/id436736538?mt=8 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.momondo.flightsearch&h...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net