Filmul "Povestea târfelor mele triste" e posibil să nu mai fie produs
Directorul Coaliţiei regionale împotriva traficului de femei şi tinere din America Latină şi Caraibe, Teresa Ulloa, a declarat că plângerea, care are ca subiect promovarea prostituţiei infantile şi a corupţiei de minori, nu are ca scop pedepsirea cu închisoarea a scriitorului sau a unei alte persoane, ci doar evitarea producerii filmului bazat pe romanul lui Marquez.
Aceasta a mai adăugat că va depune plângerea, luni, la procuratura generală din capitala mexicană şi că aceasta va fi îndreptată împotriva lui Garcia Marquez, a guvernatorului din Puebla, Mario Marin, secretarului de finanţe al statului, Gerardo Maria Perez şi împotriva reprezentanţilor legali ai companiilor Femsa şi Televisa care sunt producătoare ale peliculei.
"Ca roman nu are acces la persoanele vulnerabile din societate, însă odată ecranizată, povestea va ajunge în cinematografe şi apoi cu siguranţă la televiziune", a spus Ulloa.
Reprezentanta organizaţiei a adăugat că, dacă ecranizarea va ajunge la mijloacele de comunicare în masă, va avea un impact mai mare, deoarece glorifică pedofilia şi promovează prostituţia copilelor, fiind bazat pe povestea unui bărbat de 90 de ani care ajunge la un bordel căutând o virgină de 14 ani.
Adaptarea cinematografică a romanului"Memoria de mis putas tristes" ("Povestea târfelor mele triste"), de Gabriel Garcia Marquez, care va fi filmată în Mexic, urmează să fie regizată de danezul Henning Carlsen.
Regizorul va colabora îndeaproape cu scriitorul columbian pentru realizarea filmului, care va fi lansat, potrivit Internet Movie DataBase, în anul 2010. Adaptarea celui mai recent roman al scriitorului va fi bazată pe un scenariu scris de francezul Jean Claude Carrière, nominalizat de trei ori la premiile Oscar.
"Memoria de mis putas tristes" relatează peripeţiile sexuale ale unui jurnalist şi scriitor de 90 de ani care nu a făcut niciodată sex cu o femeie fără a o plăti.
Opera urmează astfel calea celorlalte romane ale lui Garcia Marquey care au fost ecranizate, precum "El Coronel no tiene quien le escriba" ("Colonelului nu are cine să-i scrie"), "Eréndira, la indomable" ("'Incredibila şi trista poveste a candidei Erendira şi a bunicii sale fără suflet") sau "El amor en los tiempos del cólera" ("Dragostea în vremea holerei").