Finlandezii au viteză minimă la Internet, prin lege!

"Credem că este ceva de care nu te poţi lipsi în societatea modernă.  Asemenea seviciilor bancare, apa curentă sau electricitatea, ai nevoie şi de conexiune la Internet", susţine Laura Vikkonen, consilier în ministerul Transporturilor şi al Comunicaţiilor din statul nord-european.

Finlanda este una din cele mai "cablate" ţări din lume, aproape 95% din populaţie având o conexiune la internet.

Legea este menită să faciliteze accesul la internet în regiunile rurale, unde până acum era greu sau chiar imposibil datorită zonelor geografice greu accesibile. Decizia aceasta este doar un pas intermediar întrucât, Finlanda ţinteşte viteze de până la 100 de ori mai rapide - 100Mb/s până în 2015.

Este un principiu împărtăşit şi de Naţiunile Unite, care încearcă să facă din accesul la internet broadband un drept legal al cetăţenilor din întreaga lume. În iunie 2009, Înalta Curte a Franţei a aprobat ca drept al omului accesul la serviciile broadband, însă Finlanda merge cu un pas înainte limitând viteza minimă de acces la 1Mb/s.

La polul opus, SUA, este singura naţiune industrializată fără o lege naţională care să promoveze internetul de mare viteză, potrivit unui studiu lansat în august de către uniunea lucrătorilor din comunicaţii americani.

Sursa

Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
FotoJet jpg
cub ioana ilie nastase png
cub theo rose anghel damian png
mihai voropchievici jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
eticheta alimente jpg
Rica Raducanu
Virgi Iantu, FOTO TVR IMG 1444 jpg
image
image
image
image
16 foto 1   case antipirati jpg
FotoJet (1) jpg
romania 1894741 1920 jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg