Florentina Opriş a lucrat în lut, la Horezu

Genul acesta de vacanţă a devenit un ritual pentru Florentina. Este perioada pe care o petrece alături de sora ei din Germania. „Eu am o soră cu doi ani mai mică decât mine, pe Nico, locuieşte de 25 de ani în Germania. Odată pe an vine în România şi mergem împreună în vacanţă. Practic, noi ne întâlnim o dată pe an aici şi de 2-3 ori pe an prin alte ţări, tot în vacanţe", explică Florentina.

Alături de sora ei, a mai fost însoţită de cumnatul Helmut, de fiul ei, Loren şi de prietena acestuia. Nu şi-au planificat traseul 100%. Ştiau doar că trebuie să ajungă la casa Florentinei de la Pre­­­­deal, unde, de altfel, au poposit cel mai mult (5 zile).

O experienţă frumoasă a avut la Horezu, oraş în care mai fusese până acum, însă îi văzuse doar partea comercială. „Îmi plăcea să admir şi să cumpăr vase din ceramică, să mă plimb prin targurile de olari, însă niciodată nu am văzut cum lucrează ei vasele acelea senzaţionale. Mi s-a arătat, am încercat şi eu să modelez în lut, am vizitat Muzeul Vicşoreanu din satul Olari, am fost în atelierul preşedintelui Asociaţiei Ceramiştilor, Viorel Tănăsescu, şi în alt atelier al unui tânăr remarcabil, Viorel Frigură. Acum le înţeleg şi le apreciez mai mult munca. Satul acesta, Olari, e mai puţin cunoscut de turistul de rând şi e păcat, pentru că aici sunt adevăraţii ceramişti, iar arta olăritului este patrimoniu Unesco", a spus vedeta Prima TV.

Oferte de vacanţă

Pensiunea Siva, 3*, Horezu, 100 de lei/cameră/noapte (pentru două persoane), situată într-o zonă centrală, are restaurant modern cu mâncare tradiţional românească, www.pensiuneasiva.ro, 0733.032.941

Pensiunea Filoxenia, 3*, aşezată pe drumul către Mă­­­­­­nă­­stirea Hurezi, vă puteţi relaxa într-un mediu rustic cu livadă, foişor, râu, 100 lei/cameră/noapte, 0721.65.70.83,

Pensiunea Alex şi Tedi, 3*, 100 lei/cameră/noapte, dotări noi, 0766.455.063.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
cub theo rose anghel damian png
Ninsoare - barbat de umbrela - meteo - vremea FOTO Shutterstock
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
police franta masina crima webp
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png