Florin Grozea de la Hi-Q, sub teroare din cauza unui compozitor celebru: «M-a ameninţat că îmi dă un cap în gură!»

Ultima actualizare:

    Florin Grozea: FOTO Facebook
Florin Grozea: FOTO Facebook

Componentul trupei Hi-Q a povestit, pe blogul său personal, despre un scandal în care este implicat.

Florin Grozea a scris că a fost ameninţat cu bătaia de Mihai Pocorschi.

"Vineri, de față cu peste 200 de compozitori, Mihai Pocorschi m-a amenințat repetat că îmi dă un cap în gură dacă nu mă opresc cu întrebările. Eu întrebam politicos care erau argumentele unor schimbări impuse discret [a se citi "pe sub masă"] de conducerea UCMR-ADA, prin care o mână de oameni preiau puterea absolută în gestionarea a 18-25 de milioane de euro pe an", a scris Florin pe blogul său personal.

"Compozitorul Mihai Pocorschi are 58 de ani și este de 13 ani membru în Consiliul Director UCMR-ADA [asociația/organismul de gestiune a drepturilor de autor dedicat compozitorilor și textierilor de muzică]. Datorită unor schimbări ale statutului propuse tot de Consiliul Director, domnul Mihai Pocorschi va mai sta minim 4 ani în această poziție de decizie. Acest Consiliu conduce practic asociația care colectează și administrează toți banii adunați din drepturile de autor de pe teritoriul României, atât în numele celor peste 8.000 de compozitori români, cât și pentru toți compozitorii străini ale căror melodii sunt folosite în România!", a adăugat el.

"Amenințarea domnului Mihai Pocorschi (58 ani) nu m-a speriat. Nici nu m-a surprins, din păcate. Sunt obișnuit, din păcate. Suntem obișnuiți, noi tinerii, cu acest comportament.

Tinerii compozitori sunt an de an amenințați de compozitorii din vechea generație, lansați în epoca comunistă. De exemplu Horia Moculescu (76 ani) a propus public ca conflictul cu TVR să se rezolve “luând ostatici câțiva angajați și ținându-i prizonieri”, iar compozitorul Ionel Tudor (58 ani) ne-a amenințat cu un baston cu electro-șocuri când încercam să discutăm niște modificări ale Statutului. Ambii sunt membri ai Consiliului Director UCMR-ADA, ca şi Mihai Pocorschi", a mai scris componentul trupei HI-Q.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net