FOTO Aşa s-a văzut SuperLuna din Bucureşti, printre nori

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O imagine rară ne-a oferit, duminică seară, Luna. Aflată la o distanţă de 357.040 km de Pâmânt, SuperLuna a strălucit mai mult decât în oricare altă noapte din acest an. Click! vă arată spectacolul dat de satelitul natural al Pământului pe întreg mapamondul.

Din păcate, vremea înnorată din Bucureşti a încurcat puţin planurile celor care şi-au propus să urmărească satelitul natural al Pămânului.

Însă, în alte zone, Super-Luna s-a văzut în toată splendoarea.

Rusia: Sankt-Petersburg

simeon stalpnicul png

Grecia: Atena

simeon stalpnicul png

România: Constanţa

simeon stalpnicul png

La fiecare 14 luni, astrul ceresc se află la cea mai mică distanţă de Pământ. Fenomenul s-a petrecut, în acest an, în nopţile de 22 şi 23 iunie, când am putut vedea o lună plină foarte strălucitoare. SuperLuna s-a aflat la perigeu, aşa cum spun astronomii.

Mai precis, la o distanţă de 357.040 km de Terra. Potrivit specialiştilor, în 7 iulie, Luna va fi la apogeu (cel mai îndepărtat punct faţă de Pământ), adică la o distanţă de 406.409 km.

Următoarele SuperLuni, până în 2020, vor avea loc: în august 2014, septembrie 2015, noiembrie 2016, ianuarie 2018, februarie 2019 şi aprilie 2020.

Fenomenul de SuperLună este adeseori asociat în credinţa populară cu producerea unor dezastre naturale, precum cutremure, tsunami, inundaţii, taifunuri şi cicloane.

În timpul fenomenului de SuperLună, Pământul, Soarele şi Luna sunt aliniate, Terra aflându-se între Lună şi Soare. Forţele grativaţionale exercitate pe Terra de Lună şi Soare duc la creşterea şi scăderea mareelor, fapt care i-a determinat pe unii să creadă că există o legătură între SuperLună şi calamităţile naturale.

SuperLuna ne aduce noi dezastre?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net