FOTO Ceremonie istorică la Vatican! Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea au fost făcuţi sfinţi

Ultima actualizare:

    Papa
Papa

Peste un milion de persoane au mers, duminică, în piaţa Sf. Petru din Vatican, pentru a asista la ceremonia de sanctificare a lui Ioan Paul al II-lea şi a lui Ioan al XXIII-lea, două dintre cele mai importante personalităţi ale Bisericii Catolice.

Sute de mii de persoane au participat, duminică, la Vatican, la procesiunea de sanctificare a lui Ioan Paul al II-lea şi a lui Ioan al XXIII-lea, două dintre cele mai importante personalităţi ale Bisericii Catolice.

Papa
Papa

În prezenţa fostului Papă Benedict XVI, Papa Francisc i-a declarat pe Ioan al XXIII-lea şi pe Ioan Paul al II-lea sfinţi.

Înainte de începerea ceremoniei, papa Francisc a mers să îl salute, cu căldură, pe fostul papă Benedict al XVI-lea, aflat în primul rând, printre cardinalii prezenţi la ceremonie.

Papa
Papa

Cu o jumătate de oră înainte de debutul ceremoniei, fostul papă german, sprijinindu-se într-un baston, îmbrăcat în alb şi purtând o mitră, i-a salutat pe cardinalii şi episcopii prezenţi, ridicând ambele braţe , în semn de mulţumire şi comuniune.

Papa emerit s-a aşezat apoi în primul rând, în stânga altarului. El a celebrat slujba, dar nu s-a aflat lângă altar alături de papa Francisc, pentru a nu stârni confuzie şi pentru a nu lăsa impresia că Biserica Catolică are doi papi. Benedict al XVI-lea nu mai este papă şi nu exercită niciun rol oficial.

Papa
Papa

Prezenţa lui la acest moment istoric al Bisericii Catolice, în condiţiile în care locuieşte retras la Vatican, după demisia lui istorică de anul trecut, a adăugat o valoare excepţională evenimentului, care a atras aproape un milion de persoane în capitala italiană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net