FOTO Ernest îşi menţine aceeaşi greutate de ani de zile. Vezi ce mănâncă!

Ultima actualizare:
Peştele este  de bază în  alimentaţia sa
Peştele este de bază în alimentaţia sa

Nu pierde foarte mult timp gătind, cât pierde căutând cele mai bune ingrediente. Preferă să mânânce puţin şi de calitate decât mult şi degeaba. Pe acest principiu sănătos, Ernest se menţine, de ani de zile, suplu ca tras prin inel.

Prezentatorul emisiunii „Ochii din umbră" de la Kanal D a fost şi rămâne adeptul mâncatului sănătos. Din meniul său obişnuit fac parte alunele, nucile, fructele uşor uscate (smochine, curmale), pâinea doar integrală, carnea de vită şi peştele.

Dimineaţa nu-i lipsesc cerealele, laptele şi mierea, iar la prânz ciorbele. Evită prăjelile şi găteşte doar la cuptor sau la abur, folosind ulei de măsline extra virgin.

„Îl cumpăr din Creta direct de la producător, prin internet. Nu costă uleiul cât livrarea lui, dar e ce trebuie. Prefer să mănânc puţin şi de calitate decât mult şi degeaba sau chiar mai rău. Eu folosesc doar cele mai bune ingrediente care, chiar dacă au preţuri piperate, mâncarea are alt gust şi alte calităţi", spune Ernest.


    Peştele este  de bază în  alimentaţia sa
Peştele este de bază în alimentaţia sa

Dintotdeauna a avut o constituţie atletică, fără să oscileze prea mult în greutate. Ba mai mult, s-a tot chinuit să se îngraşe, într-o vreme. Nu a reuşit. „Vinovat" e metabolismul lui, viaţa activă, dar şi alimentaţia sănătoasă.

Sunt conştient că va veni o vreme când metabolismul meu va încetini şi voi începe să mai pun câteva kilograme. Dar eu oricum mănânc sănătos, puţin şi des, iar în ultimii ani am avut undeva între 90 şi 94 kg. Sunt mulţumit de mine", spune, fericit, prezentatorul tv.

Nu se dă în vânt după bucătăria tradiţională românească. O preferă pe cea mediteraneană, asiatică sau libaneză. Povesteşte că de curând a fost în Asia, unde a mâncat tot felul de insecte: scorpioni, greieri, lăcuste, cărăbuşi etc. Îndrăzneţ, am spune noi! Lui Ernest i s-au părut delicioase.

Ernest a folosit peşte spadă pentru acest preparat, dar se poate folosi orice tip de peşte. Se unge peştele cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper şi cimbru. Se dă la cuptor pentru 15-20 minute, timp în care se întoarce de pe o parte pe alta, pentru a se rumeni bine.

Se scoate şi se adaugă peste el zeamă de lămâie. Legumele (cartof, dovlecel, morcov şi ceapă roşie) se toacă în bucăţi şi se bagă la cuptor cam 30-44 de minute, adăugând doar puţină apă sau vin alb, ulei de măsline, sare şi piper (cartofii se pun puţin la fiert, în prealabil, pentru că se fac mai greu). Legumele sunt gata când devin moi şi se caramelizează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net