FOTO Gestul neaşteptat al Simonei Gherghe! Un moment şocant a făcut-o să ia măsuri

Ultima actualizare:
Simona Gherghe (foto: Facebook)
Simona Gherghe (foto: Facebook)

Fundaşul brazilian al echipei FC Barcelona, Dani Alves, a fost victima rasismului la sfârşitul săptămânii trecute, când un spectator a aruncat o banană pe stadion. Reacţia fotbalistului a surprins pe toată lumea: în loc sa facă scandal, el a mâncat fructul şi apoi a continuat meciul ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Gestul lui Alves a inspirat o campanie virală împotriva rasismului. Jucători şi vedete din lumea întreagă au început să se fotografieze mâncând banane, iar imaginile au ajuns pe internet, însoţite de cuvintele "Toţi suntem maimuţe".

Nici vedetele din România nu au rămas indiferente. Printre ele şi Simona Gherghe, care a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care mănâncă salată de fructe cu multe banane.

Prezentatoarea TV a subliniat că trebuie să ne implicăm cu toţii pentru a eradica rasismul, mai ales că nici nouă ca români nu ne place când suntem victime ale prejudecăţilor.

"De cand am vazut FC Barcelona pe Camp Nou, aproape ca am devenit fan! Serile in care televizorul e deschis pe meciurile din campionatul Spaniei parca nu mai sunt asa o corvoada... Asa se face ca, duminica, am vazut, in direct, reactia jucatorului brazilian Dani Alves (am aflat ulterior ca asa il cheama), cand un spectator rasist i-a aruncat o banana, iar el a cules-o calm de pe gazon si a mancat-o. Gestul lui a declansat o adevarata campanie virala.

Nu o fi asta principala problema a Romaniei, dar cred ca, in fata rasismului sau a xenofobiei, trebuie sa reactionam, indiferent in ce colt al lumii traim. Nu de alta, dar nici noua nu ne place cand, in Marea Britanie sau in alte locuri, imigrantii romani sunt tratati cu suspiciune si prejudecata. Asa ca, astazi, mi-am facut o salata de fructe cu banane din belsug, in cinstea lui Dani Alves", a scris Simona pe pagina ei personală.


    Simona Gherghe (foto: Facebook)
Simona Gherghe (foto: Facebook)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net