Frigidere în piele de şarpe, la Târgul Milionarilor din Moscova

Ultima actualizare:

Deşi Rusia a fost lovită din plin de recesiune, asta nu i-a împidicat pe mogulii cu portofele fără fund şi pe cei care vor să fie asemenea lor, să-şi etaleze bling-bling-urile kitschoase în cadrul acestui târg dedicat opulenţei şi prostului-gust.

image

Frigidere îmbrăcate în piele de şarpe. Un Hummer cu propria lui scenă de dans, pentru mogulul prea ocupat să-şi mişte fundul până la propriul club de striptease sau pentru cel blocat în traficul din Moscova. Măsuţe de cafea în valoare de 250.000 de lire sau scaune învelite în piele de urs.

Pe toate acestea le puteai găsi la târg.

image

Totuşi, sunt câteva semne că recesiunea şi-a pus amprenta. În anul 2007, un Mercedes poleit cu diamante a fost atracţia principală. Anul acesta, cei de la Mercedes au renunţat la pietrele scumpe şi s-au mulţumit cu un înveliş din crom, pentru modelul SLR 750, în valoare de 300.000 de mii de lire.

Concluzia este că întreg evenimentul a stârnit reacţii.

image

Spre exemplu, Igor, în vârstă de 29 de ani, nu ştia dacă să plângă sau să râdă când a văzut exponatele: "Toată lumea este încă în mijlocul unei crize. Şi un eveniment atât de ţipător chiar în centrul capitalei, oare era necesar? Pe de altă parte, ruşii au iubit întotdeauna luxul şi le place să se mândrească cu asta", a comentat el.

Pentru prima dată, un politician s-a opus acestui târg. Sergei Mironov a cerut ca moguli precum Roman Abramovici să plătească o taxă de lux, de fiecare dată când îşi cumpără iahturi, tablouri celebre sau chiar cluburi de fotbal.

image

El a spus că acest târg i-a demonstrat punctul de vedere, iar că o taxă de lux este o măsură mai mult decât modernă.

"Nu o să-i oprească pe cei 97.000 de miliardari din Rusia să cumpere frigidere în piele de şarpe, însă acest lucru o să demonstreze oamenilor de rând că oamenii cu bani pun ceva deoparte şi pentru economia ţării", a declarat Mironov.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net