Friptură de porc la tavă pentru săracii din Bucureşti
Aproape 500 de persoane asistate social, pensionari săraci sau tineri fără nici un venit, s-au „delectat” ieri cu meniul de restaurant pregătit de bucătăresele de la cantina de ajutor social din Calea Griviţei. „Am o pensie mică, de 310 lei, aşa că nu am altă posibilitate. E mâncare bună şi nu mă costă mult. De aproape un an de zile mănânc aici”, spune pensionara Maria Bălţătescu. Câteva minute mai târziu, la ghişeul cantinei se aşează şomera Mariana Cercel. Femeia vine să-şi ia merele şi conservele cu carne de porc. „Am şapte copii acasă. Oricum ce iau de aici e apă de ploaie, nu-mi ajunge să-i hrănesc pe toţi, dar mă mulţumesc şi cu atât”, explică Mariana. În Capitală sunt cinci astfel de cantine în sectoarele 1, 2 şi 5, de care beneficiază peste 2.700 de persoane asistate social. „Sunt persoane care o duc foarte greu, majoritatea copii şi pensionari cu venituri foarte mici. Ajung la noi de trei ori pe săptămână, lunea, miercurea şi vinerea, atunci când le oferim o masă caldă şi ceva răcituri”, a declarat şefa cantinei Griviţa, Alina Bălan.