Furtuna secolului i-a făcut să mănânce din gunoaie


    Uraganul a ucis  185 de oameni
Uraganul a ucis 185 de oameni

Foame, frig şi disperare! Asta a lăsat în urmă superfurtuna Sandy pe coasta de nord-est a SUA. La aproape o săptămână de la trecerea sa, 2,5 milioane de oameni sunt încă în beznă.

Loviţi de nenorcire, americanii din zonele în care superfurtuna a făcut dezastru au fost lăsaţi în voia sorţii, scrie "Daily Mail".

"Scotocim prin gunoaie după mâncare, ca animalele", spune Ann Manning, de 35 de ani, din Coney Island.

Scotocesc prin sacii cu resturi menajere

simeon stalpnicul png

Se grăbesc s-o ia înaintea maşinii de gunoi

simeon stalpnicul png

Cu mic cu mare, iau cu asalt containerele de gunoi

simeon stalpnicul png

Hoţii sunt avertizaţi că vor fi ucişi

simeon stalpnicul png

Îşi încarcă telefoanele la generatorul poliţiei

simeon stalpnicul png

"Nu mai putem trăi. Nu putem să cumpărăm lapte, nici cereale. În majoritate, magazinele nu s-au deschis. Ajutoarele se duc numai la alţii. Cartierele au fost lăsate de izbelişte. Nu sunt autobuze, nu mai sunt trenuri de navetă", adaugă ea.

"Cineva a găsit un sandviş în gunoi şi l-am împărţit în patru", a mărturisit Albert Miller, de 58 de ani. În zonele în care stihiile naturii au făcut prăpăd, în New York şi New Jersey, domneşte haosul. În lipsa forţelor de ordine, oamenii din Queens se înarmează cu cuţite de bucătărie, macete, bâte şi se luptă pe viaţă şi pe moarte cu hoţii care dau năvală.

"Trăim ca în Vestul sălbatic. După asfinţit, fiecare se încuie în casă şi se înarmează cu ce poate. Unii folosesc şi arcul cu săgeţi", povesteşte Walter Meyer, în vârstă de 37 de ani. Americanii care nu au apă, căldură şi lumină şi-au pus la porţi afişe prin care avertizează că vor ucide pe oricine le calcă proprietatea, că sunt hotărâţi să-şi facă singuri dreptate, fiindcă poliţia a dispărut din zonele lor.

Cel puţin 110 oameni şi-au pierdut viaţa în SUA din cauza superfurtunii care a lovit coastele Atlanticului la 29 octombrie. În Caraibe şi Canada, alţi 75 de oameni au fost ucişi de uraganul Sandy. Pagubele pe care le-a provocat sunt de circa 60 de miliarde de dolari.

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg