Galaţi: Muncitor îngropat sub un mal de pământ - FOTO

simeon stalpnicul png

Un muncitor de 35 de ani a fost prins în această dimineaţă sub un mal de pământ,în timp ce lucra la sistemul de canalizare de pe strada Traian din Galaţi.

Din fericire pentru el, i-a fost acoperită numai partea inferioară a corpului, colegii săi, împreună cu angajaţii SMURD reuşind să-l scoată din groapă în mai puţin de zece minute.

„Am intervenit pentru salvarea acestui muncitor , prins sub câteva sute de kilograme de pământ. Din fericire pentru el, a fost prinsă numai partea inferioară a corpului, suferind leziuni numai la nivelul membrelor inferioare", a declarat locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Vezi aici mai multe imagini din timpul intervenţiei echipajului SMURD

Eugen Gogoaşă lucra împreună cu alţi trei muncitori pe un tronson al lucrării de pe strada Traian, cuprins în programul ISPA.

Ionel Petrea, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, a declarat că nu este exclus ca accidentul respectiv să se fi produs pe fondul nerespectării normelor de protecţie a muncii.

„Împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi vom analiza acest caz, pentru a stabili a cui este vina pentru cele petrecute aici. În primul rând trebuie verificat proiectul,pentru a vedea dacă, nu cumva, pământul scos din acest şanţ nu ar fi trebuit să se afle la o distanţă mai mare de groapă", a declarat Petrea.

În acest caz a fost deschisă o anchetă, pentru a se stabili dacă firma Vega 93 SRL poate fi trasă la răspundere pentru cele întâmoplate sau, pur şi simplu este vina muncitorului care nu s-a asigurat suficient înainte de a coborâ în groapă.

Conform primelor investigaţii, Cristian Gogoaşă se află în afara oricărui pericol. În urma accidentului, omul s-a ales cu un picior rupt şi cu posibile fracturi costale.

Gogoaşă a fost transportat la spital pentru a i se acorda îngrijirile medicale de specialitate.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
cub anamaria prodan bebeto png
Roger Waters FOTO EPA EFE jpg
Drona Mohajer 6 FOTO Ministerul iranan al Apărării jpg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg