Găteşte ca la Casa Regală!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bucate alese, amintiri preţioase, arta de a decora masa şi cea de a primi musafiri. Sunt lucruri pe care Principesa Margareta a României, fiica cea mare a Regelui Mihai, le-a adunat în lucrarea „Carte regală de bucate”.

„Întâlnirile de familie, în Europa şi în lume, au ocupat o bună parte din viaţa noastră...Cartea mea doreşte să-i onoreze pe aceşti oameni şi să reflecte ceva din bogăţia întâlnirilor cu ei... Cartea este un fel diferit de a cunoaşte Familiile Regale ale lumii...", spune Principesa Margareta, la începutul lucrării sale, în care prezintă reţete culese de la mai multe alteţe regale.

simeon stalpnicul png

Despre Regele Mihai, Principesa Margareta spune că „nu este ceea ce s-ar putea numi un gurmand... Amândoi părinţii mei sunt indiferenţi la salate şi preferă legumele, carnea simplu preparată şi supele. Regina se lipseşte bucuroasă de desert, în timp ce tatăl meu preferă îngheţata, mai ales cea cu caramel", povesteşte fiica cea mare a lui Mihai I.

Principesa dezvăluie că una dintre reţetele preferate ale Regelui este spuma de ciocolată. Iar, „ca fel principal, tata a acceptat să-mi ofere «Pasta con pesto»".

Pasta con pesto

Ingrediente: 1 pachet (500g) de spaghetti, 5 mâini pline de frunze de busuioc proaspăt, fără codiţe, 4-5 căţei de usturoi (opţional), 80 g muguri de pin prăjiţi şi răciţi, 200 ml de ulei de măsline, 2 - 3 linguri de parmezan ras, puţină sare de mare

Preparare: Pastele se fierb. Mixaţi uleiul de măsline, mugurii de pin şi usturoiul. Adăugaţi frunzele de busuioc şi amestecaţi-le. Când obţineţi o pastă groasă, scoateţi din mixer, puneţi într-un vas şi adăugaţi parmezanul ras. Scurgeţi pastele şi adăugaţi sosul pesto. Amestecaţi bine.

Spumă de ciocolată

Ingrediente: 250g de smântână dulce lichidă, 150g de ciocolată amăruie, 2 ouă, 2 linguri de zahăr

Preparare: Separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi puneţi-le deoparte. Amestecaţi la bain-marine smântâna dulce cu ciocolata. Când ingredientele se topesc şi devin omogene, adăugaţi gălbenuşurile.

Noua compoziţie se fierbe timp de 1 minut. Folosiţi mixerul sau telul pentru a bate albuşurile împreună cu zahărul. Adăugaţi-le peste compoziţia de ciocolată şi gălbenuş doar când s-a răcit uşor şi amestecaţi răsturnând permanent conţinutul cu lingura de lemn. Lăsaţi la frigider timp de câteva ore.

Prinţul Charles, «mort» după sufleul de brânză copt de două ori

Ingrediente: 425 ml de lapte, 1 vârf de linguriţă de nucşoară, 85g de unt, 85g de făină albă, 250g de brânză rasă mărunt, şi încă puţină pentru servire, 6 gălbenuşuri de ou, 6 albuşuri de ou, 1 linguriţă de muştar, Unt topit pentru uns formele de sufleu

Sosul: 300g de smântână dulce (30% grăsime), 150g de brânză rasă, 1 linguriţă de muştar, 1 vârf de linguriţă de nucşoară

Preparare: Încălziţi cuptorul la 180 de grade. Ungeţi cu unt 4 forme individuale de sufleu. Într-o oală mică încălziţi laptele şi adăugaţi nucşoara şi lăsaţi să se formeze o infuzie, timp de 10 minute.

Într-o altă cratiţă, topiţi untul şi adăugaţi făina. Ţineţi la foc mic timp de 2 minute şi amestecaţi. Adăugaţi laptele cu nucşoară în cratiţă, câte o treime o dată, amestecând întruna. Daţi la o parte cratiţa de pe foc. Adăugaţi cele 250g de brânză, amestecând până se topeşte.

Adăugaţi gălbenuşurile şi muştarul. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le peste compoziţie. Umpleţi formele de sufleu cu două treimi din compoziţie.

Puneţi formele cu sufleu într-o tavă de cuptor cu apă până la jumătate şi introduceţi în cuptorul încălzit, 25 de minute. Scoateţi formele din tavă şi lăsaţi-le să se răcească o oră.

Pregătiţi sosul, 3-4 minute, la foc mic, încălzind încet smântâna dulce, cele 150g de brânză, muştarul şi nucşoara. Amestecaţi până ce sosul este omogen. Înainte de a servi sufleul, încălziţi cuptorul la 200 de grade. Răsturnaţi sufleul într-o farfurie care poate fi pusă la cuptor. Turnaţi deasupra 2 linguri de sos de brânză şi puneţi-l apoi 7 minute la cuptor.

Regina Sofia a Spaniei preferă Gazpacho Andaluz

Ingrediente: 3kg de roşii bine coapte, 200g de ardei verde, 50g de ceapă albă, 175g de castraveţi, ½ de căţel de usturoi, 50ml de oţet de vin, circa 40g de sare, 75ml de ulei de măsline extra virgin, 60g de pâine albă uscată, 200ml de apă rece, 2-3 ouă fierte tari pentru decorare

Preparare: Tăiaţi mărunt roşiile, ardeii, ceapa, usturoiul şi castraveţii. Păstraţi o parte din legumele tăiate pentru decor (8-10 linguri). Înmuiaţi pâinea în apă rece, apoi amestecaţi-o cu legumele. Adăugaţi oţet, ulei şi sare.

Lăsaţi amestecul să stea la rece timp de cel puţin 2 ore. Treceţi acest amestec printr-un mixer şi apoi daţi-l printr-o strecurătoare. Verificaţi dacă mai are nevoie de sare şi păstraţi-l la rece până la servire.

Tăiaţi mărunt ouăle fierte şi amestecaţi-le cu pâine albă uscată şi legumele păstrate pentru ornare. Reţeta este pentru 8-10 persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net