Găteşte de Paşte după reţetele vedetelor!
De când au apărut concursurile de gătit, vedetele nu mai prididesc să încerce reţete noi şi să orneze farfuriile ca nişte adevăraţi artişti. Cum se apropie Sfânta Sărbătoare de Paşte, artiştii se pregătesc pentru a mâncăruri tradiţionale.
Toţi ne dorim o masă festivă de Paşte, cu preparate tradiţionale, dar care pot arăta spectaculos. Mai multe vedete au oferit cititorilor Click! reţete delicioase pe care vă invităm să le încercaţi. Jojo de la „Serviciul Român de Comedie -Happy Show" (Antena 1), Remus Nica de la „Cireaşa de pe tort" (Prima TV) şi Andreea Grămoşteanu de la „Mondenii" (Prima TV) ne-au oferit trei reţete speciale pe care le pregătesc de Paşte. Am ales pentru cititorii Click! un meniu cu tocăniţă de miel, tagliatele cu spanac proaspăt, iar ca desert o pască cu brânză în trei straturi.
Tagliatele cu spanac proaspăt
Chef Remus Nica, vedeta Prima TV, care jurizează la "Cireaşa de pe tort", vă propune o reţetă cu spanac.
Ingrediente: 500 g tagliatelle proaspete, 150 ml smântână de gătit (lejeră în grăsimi), 125 g de ricotta, 400 g spanac proaspăt, 1 căpăţână usturoi (sau o ceapă), câteva foi de pătrunjel, nucşoară, sare, piper,100 g parmezan proaspăt ras.
Mod de preparare: Se fierb tagliatelele în apă cu sare. Atenţie când fierbeţi pastele, să rămână al dente! Se mixează smântâna cu ricotta până se omogenizează bine şi se păstrează. Într-o tigaie puneţi cam 2 linguri de supă cu ulei de măsline. Căliţi puţin usturoiul tăiat în cubuleţe (sau ceapa) până devin translucide, după care îl scoateţi din tigaie şi îl puneţi deoparte, păstrând uleiul în tigaie.
Puneţi în tigaie spanacul proaspăt, după ce a fost spălat şi uscat în şervetel sau un prosop curat. Căliţi câteva minute spanacul, după care adăugaţi smântâna de gătit amestecată cu ricota în tigaie peste spanac, adăugaţi usturoiul sau ceapa călite deja, adăugaţi sare, piper şi radeţi puţina nucşoară. Strecuraţi bine pastele şi adăugaţi sosul de smântână cu spanac peste paste. Reîncălziţi puţin la foc slab. Serviţi pastele în farfurii individuale şi adăugaţi câteva frunze de pătrunjel proaspăt în fiecare farfurie. Se adaugă parmezan proaspăt ras. Serviti pastele calde. Poftă bună!
Pască cu brânză în trei straturi
Actriţa Andreea Grămoşteanu, care vă încântă în show-ul "Mondenii". De la Prima TV, vă prezintă un desert tradiţional, după o reţetă proprie.
Ingrediente: Pentru primul strat avem nevoie de următoarele ingrediente: 0,500 kg. brânză dulce de vaci, 100 gr. Stafide, 3 ouă, o lingură de făină, 140 gr. zahăr tos, o esenţă de rom (fiolă), o liguriţă de bicarbonat.
După ce se scurge bine brânza, se adaugă ouăle cu zahărul, făina şi bicarbonatul stins. Se pun apoi stafidele, pe care în prealabil le-aţi stopit cu esenţa de rom. După ce aţi omogenziat bine compoziţia, turnaţi primul strat într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt.
Pentru al doilea strat sunt necesare următoarele îngrediente: 400 grame smântână fermentată, 100 grame zahar tos, 3 gălbenuşuri, 2 linguri de griş, o lingură de făină, olingură de cacao, 2 plicuri zahăr vanilat.
Mod de preparare: Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi devin o cremă. Cerneţi făina împreună cu grisul, praful de copt şi pudra de cacao. Amestecaţi cu crema de gălbenuşuri, apoi adăugaţi smântânabine scursă. Turnaţi cel de-al doilea strat peste primul şi puneţi la copt în cuptorul preîncălzit, la foc moderat spre mic şi coaceti 45 de minute.
Cât timp stă tava la cuptor, pregătiţi al treilea strat, pentru care aveţi nevoie de 3 albuşuri şi 100 gr. zahar tos.
Tocăniţă de miel
Jojo nu a fost degeaba la MasterChef! Ştia să gătească, dar acum este artist în bucătărie. Şi vă propune o reţetă gustoasă pentru Paşte: tocăniţă de miel. Iată reţeta şi modul de preparare, pas cu pas, descrise de Jojo pe blogul ei.
Ingrediente: 1.200 grame pulpă de miel; 150 g ceapă verde; 150 ml vin alb; 5 căţei de usturoi; 50 de grame sos de usturoi tkemali sau orice alt sos de usturoi (Jojo a folosit un sos de usturoi libanez); 1 legatură de ierburi proaspete: pătrunjel, coriandru, tarhon; 1 grame boia; 10g sare.
Mod de preparare: Se taie mielul în bucăţi 50 grame fiecare. Se mărunţesc ceapa verde şi ierburile. Se taie căţeii de usturoi în jumătaţi. Se face sosul de usturoi: o căpăţână de usturoi mărunţită, ulei de măsline, sare şi zeama de la o jumătate de lămâie mixate. Se pune în vasul de gătit un strat de cubuţete de carne, se condimentează cu sare, se adaugă puţin usturoi şi ierburi. Se pun straturi alternative de carne şi de verdeaţă. Se toarnă sosul de usturoi şi vinul peste carne, după care se adaugă boia. Timpul de preparare: 1oră şi 30 de minute. Se toarnă preparatul fierbinte în boluri adânci.