Gigi Becali ar putea pierde moşia de la Mogoşoaia

Ultima actualizare:

    Gigi Becali
Gigi Becali

Finanţatorul Stelei este acuzat că ar fi vândut ilegal mai multe loturi de pământ aflate sub ipotecă pentru o datorie de 3,6 milioane $. Gigi Becali ar putea pierde ferma Roşia din Mogoşoaia, cu terenul aferent de 200.000 de metri pătraţi, în urma unei cereri făcute în instanţă de AVAS.

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Aurelian Popa, îl acuză pe Gigi Becali că a fraudat legea atunci când a întabulat Ferma Tehnică nr. 5 Roşia, deoarece o parte din terenuri erau sub ipotecă, fiind gajat pentru un credit la Bancorex.

AVAS cere judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să declare nul contractul de vânzare-cumpărare de la 15 septembrie 2003, încheiat între Gigi Becali şi Societatea Comercială Agro-Industrială (SCAI) Mogoşoaia, reprezentată de Teia Sponte, unul dintre oamenii de încredere ai latifundiarului. Ipotecă pe 16 grajduri de porci

Autoritatea mai cere anularea tuturor contractelor prin care Becali a vândut părţi din fermă. Instituţia a făcut acest demers după ce a analizat toate contractele păguboase de împrumut ale defunctei Bănci de Comerţ Exterior a României (Bancorex).

Datoria a fost garantată cu un contract de ipotecă încheiat între Bancorex şi SCAI Mogoşoaia, asupra unui teren de 40.411 metri pătraţi şi construcţiile reprezentând 16 grajduri de porci, cinci tabere de vară, o magazie, un punct sanitar, un grup social administrativ, o moară, furaje şi un filtru de porcine aparţinând Fermei Roşia.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net