Goian: "Vrem să spălăm ruşinea din meciul cu Serbia"

14 octombrie 2009
article img
Goian speră într-o victorie la scor în această seară

Fundaşul naţionalei Dorin Goian a declarat marţi că România este obligată să învingă selecţionata Insulelor Feroe în partida de la Piatra Neamţ, pentru a mai spăla ruşinea din meciul cu Serbia, cât şi pentru a-şi păstra alături "puţinii suporteri" pe care îi mai are.

"Vrem să spălăm ruşinea din Serbia. Este ultimul joc şi ultima impresie contează. Trebuie să jucăm pentru tricolor, pentru România şi pentru puţinii suporteri pe care îi mai avem", a declarat Dorin Goian, marţi, după antrenamentul oficial susţinut de elevii lui Răzvan Lucescu la Piatra Neamţ.

Atacantul Ionuţ Mazilu a subliniat şi el necesitatea unei victorii în meciul de miercuri. "Nu este o atmosferă plină de presiune, dar trebuie să câştigăm în primul rând pentru noi şi apoi pentru România. Dacă greşim şi de data asta, nu ne va mai ierta nimeni", a spus Mazilu.

Un alt atacant, Andrei Cristea a fost de părere că tricolorii nu trebuie să îşi facă probleme înaintea acestui meci. "N-am ajuns să ne fie frică de Insulele Feroe, dar ne apasă rezultatul din Serbia. Trebuie să strângem toţi rândurile, să avem o atitudine total schimbată şi să câştigăm. Este important să terminăm campania cu fruntea sus", a spus jucătorul dinamovist.

Selecţionerul echipei din Feroe, Brian Kyr, a reiterat marţi seară că echipa sa va avea meci greu la Piatra Neamţ. "Suntem departe de casă şi va fi un meci dificil. România are o tradiţie frumoasă în fotbal comparativ cu noi. Despre aria de selecţie ce să mai vorbim, noi avem 15.000 de locuitori, faţă de 22 de milioane cât are România. Vom încerca din răsputeri să nu ne facem de râs", a spus Kyr.

Echipa naţională a României a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de reprezentativa Serbiei, scor 5-0, acesta fiind cel mai categoric eşec al tricolorilor după o pauză de 26 de ani, atunci când România era învinsă de Ţara Galilor, tot la o diferenţă de 5 goluri, dar întrun joc amical.

Jucătorii pregătiţi de Răzvan Lucescu vor întâlni în ultimul meci al preliminariilor pentru turneul final din Africa de Sud reprezentativa Insulelor Feroe, miercuri, 14 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul Municipal din Piatra Neamţ.