Gravidele din Arad şi Timiş fug în Ungaria să nască, speriate de pericolele din maternităţile româneşti

Ultima actualizare:

Tot mai multe viitoare mame din Vest, în special din judeţele Arad, Bihor şi Timiş, aleg să nască în clinicile din oraşul maghiar Szeged.

Siguranţa unei naşteri fără complicaţii este principalul motiv pentru care româncele aleg maternităţile din Ungaria .

De la fiţă, la necesitateDacă, în urmă cu câţiva ani, naşterea peste graniţă era considerată o fiţă şi avea la bază originea maghiară a pacientelor care îşi doreau dublă cetăţenie pentru odraslele lor, de când cu numeroasele cazuri de naşteri cu complicaţii şi mizeria din spitalele româneşti, migraţia spre maternităţile din Ungaria a devenit ceva firesc.

Gravidele care aleg să nască în Ungaria susţin că fac un sacrificiu financiar care merită, pentru că acolo îşi ştiu atât viaţa lor, cât şi a copiilor, în siguranţă.

«În Arad, medicul de gardă nu îţi acordă atenţie»

O tânără mămică dintr-o localitate arădeană ne-a mărturisit că s-a hotărât, în ultimul moment, să nască la Szeged, pentru că s-a temut pentru viaţa copilului său.

"Medicul care m-a supravegheat pe timpul sarcinii în Arad mi-a propus, de la bun început, să nasc cu cezariană. A motivat că are foarte multe paciente şi nu le poate asista pe toate, în cazul unei naşteri normale", a povestit Florentina Maior.

Ea a adăugat că i-a fost foarte frică, mai ales de anestezie, şi a refuzat.

"Cu două săptămâni înainte de naştere am plecat la clinica din Szeged pentru investigaţii şi am decis să nasc acolo. Totul a decurs fără probleme. Sunt sigură că în Arad aş fi avut probleme, pentru că medicul de gardă nu îţi acordă atenţie dacă nu ai fost pacienta lui timp de nouă luni", a mai spus Florentina Maior.

Condiţii occidentale

În Ungaria, fiecare salon este dotat cu grup sanitar propriu, lenjeria de pat este schimbată de două sau chiar de mai multe ori pe zi dacă se impune, iar pacientul este ajutat de infirmiere să-şi facă toaleta zilnic.

De asemenea, carnea nu lipseşte din meniul zilnic al unui bolnav, iar respectul angajaţilor faţă de internaţi este evident.

Află pe adevarul.ro cât costă serviciile medicale la spitalele din Ungaria

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
italia romanca1 jpg
index jpeg
stefan luchian jpg
constantin si elena sfinti png
perseide stele cazatoare calea lactee foto shutterstock
romanca job colaj facebook pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net