Gripa porcină a îmbolnăvit grav un ieşean

La Iaşi, un bărbat în vârstă de 60 de ani este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie, după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului AH1N1.

Din primele date se pare că ieşeanul s-a îmbolnăvit în timpul unei excursii în Egipt, pe care a făcut-o de Crăciun. Medicii spun că este vorba de un caz izolat, dar starea de sănătate a bărbatului este gravă.

El nu a răspuns la tratamentul primit. „Este primul caz de anul acesta şi este unul chiar grav. Pacientul este de şapte zile la noi în spital, este intubat şi ventilat mecanic, dar evoluţia nu este cea pe care ne-o dorim.Este un caz izolat, rudele, prietenii şi persoanele cu care a intrat în contact nu prezintă acest virus", spune Gabriel Iosup, şeful Clinicii ATI şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi. Ieri, Ministerul Sănătăţii a anunţat că, pe întreg teritoriul ţării au fost depistate trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul gripei porcine. Printre acestea se numără şi cazul de la Iaşi.

Porcina a ucis 124 de oameni,în România

Gripa porcină a îmbolnăvit, în sezonul trecut, peste 7.000 de români. Dintre aceştia, 124 au fost ucişi de virusul AH1N1.

Tot atunci, în plină epidemie de gripă porcină, Ministerul Sănătăţii a vaccinat gratuit peste 2,3 milioane de oameni. Anul acesta, virusul AH1N1 a fost inclus în vaccinul antigripal sezonier. Potrivit ministerului, până la data de 9 ianuarie, au fost vaccinaţi peste 1,1 milioane de români.

FotoJet (4) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
tanara dezbracata in pat jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
20431309 1868359380158355 1385536714054017005 n jpg
ruxi jpg
danut panait factura (1) png
Doctori Bogdan si Andreea Prunaru Spital Mioveni foto Denis Grigorescu jpg
image
image
image
image
parada militara de 1 decembrie jpg
Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate
raed arafat si klaus iohannis jpg
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară