Guru Bivolaru cere daune morale statului român - VIDEO

Ultima actualizare:

    Gregorian Bivolaru alături de doi cursanţi, într-o fotografie găsită de procurori la sediul MISA, în 2004
Gregorian Bivolaru alături de doi cursanţi, într-o fotografie găsită de procurori la sediul MISA, în 2004

Liderul spiritual MISA, Gregorian Bivolaru, le cere judecătorilor să oblige statul să-i plătească  30.000 de euro pentru prejudiciile pe care le-ar fi suferit în timpul comuniştilor. Din localitatea suedeză Karlskrona, Bivolaru a trimis o scrisoare Tribunalului Bucureşti prin care cere să fie despăgubit pentru că ar fi fost deţinut politic pe vremea lui Ceauşescu.

În perioada regimului comunist am fost arestat, torturat, discreditat moral şi mi s-au adus acuzaţii pe nedrept-acestea din urmă constituind baza condamnărilor pentru infracţiunile de drept comun la care am fost supus şi care, în realitate, erau un paravan pentru exercitarea împotriva mea a opresiunilor politice", s-a plâns Bivolaru.

El cere câte zece mii de euro pentru fiecare măsură luată de judecătorii comunişti împotriva sa: două sentinţe de condamnare cu închisoarea şi o decizie de internare forţată la spitalul de psihiatrie de la Poiana Mare, relatează adevarul.ro.

Răspândire de materiale obscene

Yoghinul-fugit din România de peste cinci ani - povesteşte că a intrat în vizorul Securităţii în 1971 din cauza corespondenţei pe care o avea cu Mircea Eliade. „În scrisorile pe care mi le-a adresat, acesta se arătase foarte prietenos şi chiar mă invitase la Paris pentru a mă ajuta să aprofundez domeniile care prezentau interes pentru mine şi care aveau legătură cu spiritualitatea", arată Bivolaru.

El ar fi fost chemat şi anchetat la sediul Securităţii din strada Eforie de „peste şapte ori" şi i s-ar fi spus să nu mai corespondeze cu Eliade, care era considerat un „duşman al poporului". Guru ar fi fost avertizat că, dacă va continua, va ajunge la închisoare pentru „atitudine duşmănoasă la adresa orânduirii sociale".

Bivolaru povesteşte că, după acest eveniment, Securitatea l-a hărţuit permanent. A fost dat afară din postul pe care îl ocupa la un oficiu poştal de pe lângă Gara de Nord şi nu s-a putut angaja ca bibliotecar la Institutul de Arhitectură. În perioada în care nu se putea angaja, Securitatea i-ar fi făcut mai multe percheziţii şi anchete şi i-ar fi confiscat cărţi despre Yoga, mistică orientală şi sexologie.

În 1977 am fost tracasat, acuzat şi, în cele din urmă, condamnat pentru deţinere şi răspândire de material obscen, prin sentinţa penală nr. 68 din 20 ianuarie 1977, pronunţată de Judecătoria Sectorului 7, la un an de închisoare, pedeapsă care însă a fost graţiată în întregime", arată Bivolaru.

Meditaţia Transcedentală

Adevărata persecuţie, potrivit lui Bivolaru, ar fi început în anul 1980 şi ar fi avut legătură cu „Meditaţia Transcedentală" (MT). Iniţiatorul grupării MT, cetăţeanul francez de origine română, Nicolae Stoian, l-ar fi rugat să coordoneze mişcarea după plecarea sa din ţară.

Citeşte mai multe pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net