Harley-Davidson închide Buell şi vinde MV Agusta

simeon stalpnicul png

Constructorul american de motociclete Harley-Davidson va vinde divizia italiană MV Agusta, pe care a cumpărat-o în urmă cu aproximativ un an, şi va înceta producţia mărcii Buell, pentru a se concentra numai asupra modelelor Harley-Davidson, relatează agenţia France Presse, citată de NewsIn.

Într-un comunicat publicat joi, constructorul italian a anunţat că Harley-Davidson "şi-a prezentat strategia viitoare, axată pe creştere prin intermediul unei singure mărci" şi a decis să vândă MV Agusta şi, de asemenea, să oprească producţia mărcii americane Buell.

Harley-Davidson şi-a anunţat decizia cu ocazia prezentării rezultatelor financiare din al treilea trimestru. În această perioadă, profitul net a scăzut cu 84%, la 26,5 milioane dolari, de la 166,5 milioane dolari în al treilea trimestru din 2008.

"Obiectivul nostru, în momentul în care am preluat MV Agusta, anul trecut, era de a ne consolida prezenţa în Europa. Chiar dacă nivelul creşterii din Europa şi din alte pieţe rămâne important, credem că axarea exclusivă pe marca Harley-Davidson este cea mai bună soluţie pentru creştere", a explicat Matt Levatich, preşedinte şi director al operaţiunilor Harley-Davidson Motor Company.

Harley-Davidson caută acum un cumpărător pentru MV Agusta, ce are sediul în nordul Italiei, pentru a "continua dezvoltarea mărcii", mai arată comunicatul. Harley-Davidson a cumpărat compania italiană în august 2008, pentru 70 milioane euro.

MV Agusta Brutale 1090RR, model 2010

simeon stalpnicul png

Buell 1125 CR, model 2010

simeon stalpnicul png
andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
horoscop jpg
inna sexy jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg