Iată ce mere primesc elevii!

Ultima actualizare:

În Capitală, elevii vor „prinde" mărul în ultimele zile de şcoală, pentru că abia la sfârşitul lunii mai se va organiza licitaţia. Alţi elevi mai norocoşi le primesc deja de câteva zile.

La Şcoala generală „Mircea Nedelciu" din Fundulea, judeţul Călăraşi, se primesc zilnic 351 de mere pentru tot atâţi copii.

„Elevii au primit la pauza mare cornul, laptele şi un măr. Le împarte profesorul de serviciu. Pe factură scrie că sunt mere de 90 de grame, dar multe sunt mici, lovite, chiar stricate. Pe acestea nu le dăm copiilor, le returnăm", ne-a explicat Dan Gheorghe, directorul şcolii.

La Grupul Şcolar Agricol din Fundulea, sunt acelaşi tip de mere: mici, bătute, murdare, unele stricate. Carmen Soare, directorul şcolii, spune că aşa vin în fiecare zi, ambalate în cutii de carton.

Silvia Nica, de la firma care distribuie merele în judeţul Călăraşi, ne a explicat ce tur de forţă a făcut ca să ia la timp toate aprobările.

„În judeţul Călăraşi, nu s-a făcut licitaţie pentru că se termina anul şcolar. Am obţinut contractul prin atribuire directă. Fructele sunt importate din Polonia, iar firma noastră le ia de la un angro de fructe şi legume. Aveau toate actele necesare, inclusiv analize. Totuşi, am făcut şi noi un rând de analize pentru depistarea cantităţii de nitriţi, nitraţi, fosfaţi şi alţi contaminanţi. A durat cinci zile, dar rezultatele sunt în limitele admise", ne-a explicat Silvia Nica, de la firma Gigi & Co SRL.

„Lotul de fructe trebuia să fie analizat şi la conţinutul de pesticide, metale grele. Faptul că există în aceste fructe nitriţi, nitraţi şi fosfaţi ne indică faptul că au fost utilizate îngrăşăminte chimice. Chiar dacă a fost depistat conţinut minim, nu e bine pentru că şcolarul mai mănâncă şi alte alimente care pot conţine astfel de substanţe şi se adună", ne-a explicat Gheorghe Mencinicopschi, medic nutriţionist.

Programul „Fructe în şcoli" a început târziu şi abia pe la sfârşitul lunii vor începe licitaţiile pentru distribuţia merelor.

Ministerul Agriculturii a decis cum să arate fructul: greutate de 250-300 de grame, curat, fără pete, urme de dăunători sau mirosuri ciudate. Noi nu le-am găsit încă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net