Iată cele mai controversate afaceri ale lui Vântu

Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut pentru 24 de ore!

Băsescu în 2009: "Domnul Vântu are o mare problemă, unul din martori a fost arestat" - VIDEO

El a acumulat o avere considerabilă, în timp ce mulţi dintre foştii săi parteneri de afaceri ori oameni de încredere au sfârşit după gratii, sau urmăriţi internaţional.

Printre cele mai cunoscute, dar şi cele mai controversate afaceri patronate de Sorin Ovidiu Vântu se numără Gelsor, Fondul Naţional de Investiţii - a cărui prăbuşire i-a şi asigurat celebritatea, la sfârşitul anilor ‘90, ori Fondul Naţional de Acumulare.

Potrivit informaţiilor neconfirmate vreodată de Vântu însuşi, el ar controla numeroase alte firme prin interpuşi, cu ajutorul unor societăţi off-shore aflate în Cipru. Printre acestea s-ar numără Petromservice şi câteva agenţii de turism.

Averea omului de afaceri ar fi potrivit unor surse (revista Capital - august 2009) de peste 2 miliarde de euro, dar, potrivit altor surse (Forbes) ar fi scăzut considerabil în ultimii ani până la cel mult 500 de milioane de euro.

Interesele şi legăturile politice ale omului de afaceri nu au fost niciodată foarte clare.

Înainte de alegerile prezidenţiale din 2004, el l-a sprijinit pe Traian Băsescu. Ulterior, preşedintele l-a acuzat pe omul de afaceri că ar fi o sursă importantă de corupţie la nivel înalt şi l-a catalogat drept „mogul de presă", calificativ care l-a însoţit constant pe omul de afaceri în ultimii ani.

Întâlnirea pe care ar fi avut-o cu Mircea Geoană, chiar înainte de ultima confruntare televizată din campania pentru Preşedinţia României de anul trecut, l-ar fi costat în schimb victoria pe candidatul social-democrat.

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
avion Wizz Air FOTO Wizz Air
Nord Stream FOTO Shutterstock
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta