„În Barcelona furtul e ridicat la nivel de arta”. Experiențe povestite de turiștii români

Barcelona, unul dintre cele mai populare destinații turistice din Europa, este cunoscută pentru peisajul său pitoresc, cultura vibrantă și arhitectura impresionantă. Cu toate acestea, în orașul catalan s-au înmulțit hoții de buzunare, se plâng turiștii pe rețelele sociale. O româncă a anunțat pe un grup de Facebook "Vacanțe do it yourself" că se pregătește pentru o vacanță de Crăciun și Revelion în Barcelona și a cerut sfaturi și sugestii de la alți călători cu experiență.

image

„E un motiv de îngrijorare?”

Turista a întrebat membrii grupului ce măsuri pot lua pentru a se proteja de hoți pe durata vacanței sale.

"Bună tuturor!

Urmează să plec în Barcelona și am o mică “reținere”. Tot aud că se întâmplă frecvent să le fie furate bunurile străinilor pe stradă; telefoane, portofele, etc. Ați știi să îmi spuneți dacă e, într-adevăr, un motiv de îngrijorare? Locuind în România, nu pot să spun ca m-ar impacienta foarte tare aspectul ăsta, ca noi deja suntem obișnuiți cu ale noastre, dar auzind așa de multe de la străini, ajung să mă întreb dacă furtul e mai frecvent decât la noi. Mulțumesc mult!", a scris femeia pe grupul menționat.

image

Reacțiile românilor care au călătorit în Barcelona

Răspunsurile au venit în avalnașă. Membrii activi ai grupului "Vacante do it yourself" și-au împărtășit imediat experiențele trăite în metropola spanilolă legate de hoții de buzunare.

Unii spun că în Barcelona infractorii care atentează la poșetă sau buzunar au devenit o mare problemă. Alții spun că lucrurile stau la fel ca în orice oraș turistic aglomerat și că sunt câteva reguli de urmat.

„Aș zice că se fură mult mai mult decât la noi, acolo sunt "experți" din toată lumea. Dar, cu puțină atenție, n-ar trebui să fie motive de îngrijorare. Nu lăsați telefoane pe masă la terase, sau bani/portofel în greacă, și geaca pe scaun. În metrou atenție sporită", scrie cineva.

În Barcelona furtul e ridicat la nivel de arta, au niste strategii și scenarii de își vine să îi aplauzi la final, nu să chemi poliția”, spune un alt mebru al grupului de vacanțe.

Totusi, cu un bun simt turistic și un strop de atenție sporită veți fi în regulă. Eu nu am avut nicio problemă, dar nu am degete să număr cunoscuții și prietenii care au rămas fără câte ceva în Barcelona", comentează o altă utilizatoare.

"Nu știu cum e in Barcelona dar presupun ca e același risc pe care îl are un turist in orice alt oraș vizitat de milioane de persoane. Eu când merg in city break-uri țin documentele si obiectele de valoare doar intr-o gentuța mică, din aceea gen poștaș pe care o am timpul in fata. Nu folosesc rucsac, nu bag telefonul in buzunar si sunt atenta (fără a fi paranoica ) la persoanele din jurul meu.

Pana acum, nu mi s-a întâmplat sa pierd/mi se fure ceva (si sper nici sa nu pățesc) și am călătorit si destul de mult, am mai fost si singură în unele deplasări de serviciu", scrie altcineva.

„Singurul loc unde mi s-a furat ceva a fost în București”

„Am călătorit in ultimii 15 ani în atât de multe locuri încât nu mai știu numărul, la Barcelona am fost de 5 ori și urmează în decembrie să mai mergem o dată și singurul loc unde mi s-a furat vreodată ceva a fost într-un autobuz in București. Dacă sunteți precauti, cum e și normal până la urmă, nu cred că aveți de ce să vă faceti griji suplimentare. Vacanță frumoasă!", comentează un alt utilizator.

Gentuța în față. Nu luați bijuterii, ceasuri scumpe, nu faceți paradă de haine de firmă. E bine să aveți două acte. Buletin și pașaport. Pașaportul lăsat la hotel. Cel mai bine e să aveți revolut, puneți acolo niște bani, cât aveți nevoie. În rest, nu vă îngrijorați. Hoții miros bogăția. Săracia nu îi intereseaza", comentează altcineva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net