În maşina asta faci 100 de kilometri cu 7 lei

Ultima actualizare:

Ideea achiziţionării acestor maşini i-a venit după ce fiul său de 16 ani i-a spus că vrea un scuter pentru a merge la şcoală.

"Nu am vrut să-l las pentru că două roţi sunt mai instabile decât patru. Am avut noroc că am prieteni în străinătate, iar acum o lună am văzut acolo nişte maşinuţe care nu necesită permis de conducere", spune mureşeanul.

Maşinuţele respective sunt foarte apreciate de străini, iar bărbatului i-a venit ideea să le aducă şi în România. „Înainte să le aduc m-am interesat la Poliţie şi la RAR pentru a le putea înmatricula şi a intra în legalitate. Aceste maşinuţe, Japonese Diesel Motor, pot fi conduse de orice persoană peste 16 ani care are atestatul primit de la o şcoală de şoferi", a spus mureşeanul.

O astfel de maşinuţă-minune are în dotare un motor Diesel, geamuri electrice, servodirecţie, genţi de aluminiu, porbagaj de 200 litri, cutie de viteză automată. Motorul consumă 2 litri de motorină la suta de kilometri.

„E o maşină de criză, consumă foarte puţin şi e uşor de condus", spune proprietarul. Maşinile pot ajunge la viteza de 90 de km/h, dar Osvath Ferenc nu recomandă acest lucru, deoarece şoferul riscă să rămână fără atestat.

Mureşeanul a primit deja numeroase cereri pentru a vinde maşinuţele respective. Preţul lor este între 1.500 şi 2.000 de euro. Osvath i-a făcut cadou o astfel de maşinuţă şi fiului său.

„Noi locuim în Cristeşti, iar fiul meu studiază în Târgu Mureş. Pentru că are zilnic de mers până la liceu, maşinuţa îi e foarte utilă şi nici nu consumă mult. Dacă pentru un abonament de transport în comun plătea 57 de lei lunar, cu maşinuţa plăteşte doar 25 de lei şi merge la şcoală cu încă un coleg", a spus Osvath Ferenc. Potrivit mureşeanului în oraş sunt înmatriculate în prezent patru asfel de maşini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net