«Înainte de divorţ, mai daţi-vă o şansă!»

Ultima actualizare:
3 1032 jpeg

A fost înşelat după cinci ani de căsnicie. Cu toate acestea, şi-a iertat soţia şi a mers mai departe. Peste mai bine de zece ani, ea a repetat greşeala, chiar de mai multe ori.

"Mă numesc Gino, am 50 de ani, sunt din Constanţa şi de 25 de ani sunt căsătorit. După cinci ani de căsnicie am aflat că soţia pe care o iubeam enorm m-a înşelat. Apoi, şi-a luat alt amant, cu care am prins-o în flagrant.

De dragul copilului, am continuat căsnicia. După trei ani am mai făcut un copil, dar ea nu s-a potolit, a mai avut şi alte relaţii extraconjugale, pe care le-a recunoscut. În cele din urmă, din răzbunare, am avut şi eu trei aventuri. Te rog să-mi spui, din experienţa ta, ce poate determina o femeie să-şi rişte  familia pentru nişte amanţi, mai ales că eu nu sunt nici urât, nici chel, nici impotent?"

Dragul meu, am redat din scrisoarea ta foarte lungă ce era mai important. Răspunsul meu va fi, însă, despre toată povestea ta, pe care am înţeles-o şi care m-a impresionat foarte mult.

Regret că cineva trebuie să aibă o astfel de experienţă. Eu nu o pot înţelege pe soţia ta. Nu ştiu de ce a preferat să aibă mereu un amant alături, dacă în cele din urmă a rămas cu tine.

Dacă te-ar fi părăsit, aş fi înţeles. Era clar că nu te mai iubeşte şi că îşi caută fericirea alături de altul. Faptul că ţi-a rămas alături înseamnă că o leagă ceva de tine. Oricum, dacă a călcat strâmb de atâtea ori, e greu să speri că nu o va mai face şi de acum înainte. E clar că soţia ta nu poate trăi doar cu un singur bărbat.

Sfatul meu, la rece, ar fi să-ţi refaci viaţa. Să divorţezi, să o iei de la zero. Eşti tânăr la 50 de ani şi poţi găsi femeia care să-ţi fie, în primul rând, fidelă. Copiii sunt acum mai mari şi nu vor mai fi aşa de afectaţi. Au suferit destul şi până acum, văzând certurile din casă, aşa că divorţul vostru ar putea chiar să aducă linişte în familie.

Mi-ai spus, la un moment dat, că nu te-ai simţit răcorit când ai înşelat şi tu. Nu te-ai simţit aşa nu neapărat pentru că o mai iubeşti, ci pentru că, în general, când răspundem cu rău unui rău care ni s-a făcut, nu ne simţim bine. Răul atrage după sine tot rău. În schimb, cred că te vei simţi bine ca, înainte de a divorţa sau de a vă separa, să purtaţi o discuţie despre voi, despre tot prin ce aţi trecut şi să încercaţi, oricât de greu v-ar fi, să vă mai daţi o şansă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net