Infirmieră supărată că şpaga e prea mică

La cel mai mare spital din Bacău, mituirea cadrelor medicale pare un lucru firesc. Sub masca bunului simţ şi a amabilităţii, o parte dintre cei care ar trebui să-i facă bine pe bolnavi nu mişcă, în realitate, niciun deget până nu primesc „atenţia“.

Gabriela, ruda unui paciente internate, ne-a arătat practic cum faci ca lucrurile să se mişte în spital. „Am adus o rudă cu Salvarea şi, la Urgenţe, totul a fost bine. După aceea, bolnava a fost trimisă la Secţia de Neurologie. Au lăsat-o o zi şi o noapte fără nicio îngrijire“, începe să povestească Gabriela experienţa din Spitalul Judeţean din Bacău. Disperată că n-o mai scoate la căpăt fără să pună şpaga în halat, femeia îi invită pe jurnaliştii de la „Adevărul“ la o scurtă demonstraţie.

Şpagă iau atât infirmierele, cât şi asistentele şi medicii, doar că pe alte sume. Mi s-a dat de înţeles că e mai bine să dau bani, dacă vreau ca bolnava imobilizată la pat să fie bine îngrijită. Infirmierele îşi fac treaba abia după ce le dai ceva“, susţine Gabriela.

„Nu-i nevoie“ şi... ia şpagaSpusele femeii nu au fost greu de demonstrat. Cu zâmbetul pe buze, una dintre infirmierele de la spitalul din Bacău, unde ajung cei mai mulţi bolnavi din judeţ, a băgat repede în buzunar o „atenţie“ de cinci lei. „Nu-i nevoie, lăsaţi“, îi spune infirmiera Gabrielei, în timp ce primeşte banii.  Derutaţi de uşurinţa angajatei spitalului, care a luat fără să clipească banii, jurnaliştii au întrebat-o pe aceasta de ce a luat şpagă.

Nu am luat zece lei, ci cinci lei. Pentru că aşa...“, se explică bâlbâind infirmiera. Nervoasă că ziariştii insistă cu întrebările, o colegă de-a angajatei care a băgat banii în buzunar, sare în apărarea acesteia. „Nu aveţi voie să filmaţi, chem portarul şi o să vă dea afară“, spune indignată colega de breaslă.

„Am împărţit bani în stânga şi-n dreapta“

Scandalizat de tupeul cadrelor medicale, un alt vizitator, care a venit să vadă o pacientă, începe să murmure nervos. „Până nu le-am dat bani, nu s-au interesat de mama mea, care e internată. Am dat câte zece lei la infirmiere, iar suma creşte odată cu funcţia în spital. Am împărţit bani în stânga şi-n dreapta şi nici aşa nu au grijă cum trebuie de pacientă“, spune vizitatorul.

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg