Înscriere grădiniță 2023. Grupa mijlocie devine obligatorie

 Joi, 15 iunie, au început înscrierile pentru grădiniță și creșă care durează până pe 30 iunie, când vor fi afișate și rezultatele. Iată care sunt actele de care au nevoie părinții. 

Înscrierile la grădiniță durează până la 30 iunie Foto: Facebook
Înscrierile la grădiniță durează până la 30 iunie Foto: Facebook

 

Când va avea loc a doua etapă de înscrieri 

Înscrierile pentru grădiniță și creșă durează până pe 30 iunie, când vor fi afișate și rezultatele. Părinții trebuie să știe că cei care nu reușesc să obțină un loc în această etapă, mai au o șansă în perioada 8-16 iulie, atunci când are loc cea de-a doua etapă.

Câte variante se notează pe fișele de înscriere

Pe fișele de înscriere se notează trei variante de grădinițe astfel încât, dacă la prima nu mai sunt locuri, să existe șansă pentru celelalte două grădinițe.

Din această tomnă, grupa mijlocie devine și ea obligatorie, tocmai de aceea grădinițele au fost puse în situația de a crea mai multe locuri astfel încât să-i poată primi pe toți copiii care pe 31 august au împlinit vârsta de 4 ani pentru a merge la grădinița mijlocie, scrie Antena3 CNN.

Concurența este mare și pentru faptul că au crescut prețurile la grădinițele private, pornesc și de la 1.800 de lei, iar mulți părinți spun că nu pot să facă față la aceste tarife.

Ce trebuie să conțină dosarul pentru înscrierea la grădiniță

Dosarul de înscriere a copilului într-o unitate de învățământ cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar, precum și în serviciul de educație timpurie complementar cuprinde următoarele documente:

  1. copie de pe certificatul de naștere al copilului;
  2. copie de pe actele de identitate ale părinților și, după caz, copie a hotărârii/sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției;
  3. adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar;
  4. alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere;
  5. adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze că respectivul copil este sănătos clinic;
  6. avizul epidemiologic/dovada de vaccinare întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității. 

15-30 iunie 2023– Etapa I din cadrul procesului de înscrieri

Copiii sunt înscriși în această etapă, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

Etapa I are trei faze:

  1. Între 15-20 iunie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere de la unitățile de învățământ exprimate ca primă opțiune și se generează lista cererilor respinse;
  2. Între 21-26 iunie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere respinse în faza I, de la unitățile de învățământ exprimate ca a doua opțiune, și se generează lista cererilor respinse;
  3. Între 27 – 30 iunie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere respinse în faza a II-a, de la unitățile de învățământ exprimate ca a treia opțiune, și se generează lista cererilor respinse care pot intra, la solicitarea părinților, pe baza unei noi cereri, în evaluare în a doua etapă a înscrierilor, pe locurile rămase libere. 

Pe 30 iunie 2023 – Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după prima etapă de înscrieri

Înscriere grădiniță 2023. 3-18 iulie 2023 Etapa a II-a din cadrul procesului de  înscrieri

În această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net