10 secrete despre divortul secolului

Ultima actualizare:

    Prima întâlnire dintre Bezos  şi viitoarea amantă ar fi avut loc  la Gala Vanity Fair din 2011,  la care aceasta a venit  însoţită de Patrick Whitesell
Prima întâlnire dintre Bezos şi viitoarea amantă ar fi avut loc la Gala Vanity Fair din 2011, la care aceasta a venit însoţită de Patrick Whitesell

9 ianuarie 2019, cu trei zile înainte să împlinească 55 de ani, Jeff Bezos a şocat planeta cu un anunţ postat pe Twitter. El spune că divorţează de Mackenzie Bezos (49 de ani) după 25 de ani de căsnicie. Omul cu o avere estimată la 138,3 miliarde $, inventatorul comerţului virtual e forţat să facă acest pas din cauză că reporterii revistei ”National Enquirer” l-au urmărit timp de patru luni, în cinci state americane şi l-au prins înşelându-şi nevasta cu Lauren Sanchez (49 de ani).

Întreaga planetă urmăreşte cu sufletul la gură cel mai bănos divorţ din istorie. Sunt în joc 138,3 miliarde $ şi la mijloc nu există un contract prenupţial. Teoretic, scriitoarea Mackenzie Bezos (49 de ani), mamă a trei copii biologici şi a unei fetiţe adoptate din China, poate primi la partaj aproape 70 de miliarde de dolari, pentru că Jeff Bezos a înfiinţat compania Amazon la un an după căsnicie. Practic, se va duce o luptă pe viaţă şi pe moarte în instanţă pe această avere şi pentru ca imperiul Amazon să nu fie afectat de criza conjugală. Conform legislaţiei din statul Washington, unde a fost depusă cererea de divorţ, partajul trebuie rezolvat în 90 de zile, iar negocierile pe avere în maximum şase luni. Însă vorbim de Amazon, o companie multinaţională care a fost evaluată la finele anului 2018 la peste 1.000 de miliarde de dolari, iar investitorii şi acţionarii din acest imens imperiu financiar nu pot permite ca banii lor să se risipească în urma unui divorţ. Iată 10 lucruri neştiute din spatele scandalului: 

Jeff Bezos a înfiinţat compania Amazon în 1994 şi ulterior Amazon Web Services. În anul 2000 înfiinţează compania Blue Origin, în 2015 face primul test al unei nave spaţiale şi anul acesta realizează prima călătorie comercială suborbitală cu oameni la bord. În anul 2013, cumpără cu 250 de milioane de dolari (n.r. numerar) publicaţia The Washington Post. Este unul dintre principalii acţionari ai Google prin compania Bezos Expeditions.

Ce salariu lunar are cel mai bogat om al planetei? Jeff Bezos este primul om din lume care a ajuns la o avere netă de 105 miliarde de dolari. Şi cu toate că nu deţine decât 16% din Amazon, el este directorul executiv al companiei. Salariul lui lunar, conform Forbes, era în anul 2017 cotat la 81.840 de dolari, însă averea lui la finele lui 2018 era estimată la 165 de miliarde de dolari (n.r. aici intră şi proprietăţile imobiliare, intelectuale şi brevetele).

Jeff Bezos şi-a cunoscut soţia la serviciu, când amândoi erau angajaţi la D.E. Shaw. Amândoi au absolvit Princeton, dar nu s-au cunoscut în timpul facultăţii. S-au căsătorit în 1993, în 1994 înfiinţează Amazon şi în 1999 este numit de Times personalitatea anului. Dezvăluie atunci că numele de Bezos provine de la tatăl lui adoptiv. Pe tatăl lui biologic îl chema Ted Jorgensen şi pe mama lui Jackie Gise. De-a lungul celor 25 de ani de căsnicie a pozat în tatăl perfect şi miliardarul modest.

Conform apropiaţilor, până la 1 ianuarie 2014, Jeff Bezos a fost un tată exemplar şi a făcut tot posibilul să petreacă mai mult timp cu familia. Însă totul se schimbă odată cu această dată, când Bezos e evacuat cu ajutorul marinei ecuadoriene din insulele Galapagos după o criză severă de pietre la rinichi. E operat de urgenţă şi începe să se îndepărteze de familie.

Jeff Bezos şi Mackenzie  cresc împreună patru copii,  trei biologici şi o fetiţă  adoptată din China
Jeff Bezos şi Mackenzie cresc împreună patru copii, trei biologici şi o fetiţă adoptată din China

În septembrie 2018, Jeff Bezos şi Mackenzie anunţă înfiinţarea unui fond caritabil de două miliarde de dolari. Bezos Day One Fund finanţează activităţile pe două ramuri: soluţionarea problemelor oamenilor fără adăpost şi înfiinţarea de instituţii de învăţământ preşcolare. Acest fond caritabil a fost trecut pe numele lui Mackenzie Bezos.

Când a cunoscut-o pe cea care i-a distrus căsnicia? Prima întâlnire dintre Lauren Sachez (49 de ani) şi Jeff Bezos are loc în 2011, la gala Vanity Fair. Sanchez a venit însoţită de soţul ei Patrick Whitesell, de 53 de ani. Producătorul Whitesell conducea o agenţie de talente şi are o avere de 300 de milioane de dolari. El s-a căsătorit cu Sanchez în 2005.

Conform NY Post, atât MacKenzie, cât şi Patrick Whitesell bănuiau că sunt înşelaţi, dar nu ştiau cu cine. Atât Jeff Bezos, cât şi Lauren Sanchez, o fostă prezentatoare de televiziune, au început să îşi neglijeze soţii la finele anului 2018. Sanchez a născut trei copii: pe Nikko (de 17 ani, rezultat din relaţia cu fotbalistul american Tony Gonzalez), Evan (12 ani) şi Ella (9 ani) cu producătorul Whitesell.

Lauren Sanchez este cunoscută de prietene drept ”devoratoarea de milionari”. Ea a reuşit să breveteze o reţetă de prins în mreje bogătaşi pe care tinerele care caută ”sponsori” au numit-o ”metoda Sanchez”. Ea şi-a luat licenţa de pilot pe elicopter în anii 2000 şi în 2016 înfiinţează compania Black Ops Aviation, care efectuează acrobaţii cu elicoptere pentru industria de film.

Ce proprietăţi împarte Bezos cu soţia lui? Familia Bezos deţine şase proprietăţi imense în SUA care vor face obiectul partajului, la divorţ. Bezos a achiziţionat proprietăţi în statul Washington şi în Washington DC, în Beverly Hills, California, în New York City şi în statul Texas. În 2017, Bezos era cotat pe poziţia 28 în topul celor mai mari proprietari de terenuri la nivelul SUA.

Divorţul anului a fost cauzat de o investigaţie jurnalistică. Reporterii de la National Enquirer i-au urmărit pe Jeff Bezos şi pe amanta lui, Lauren Sanchez, timp de patru luni, în cinci state americane diferite. Cei doi amorezi au călătorit cu elicopterul, avionul personal, au mers pe munte, s-au cazat la hoteluri scumpe şi au cinat singuri în restaurante de lux după ce închiriau toate mesele disponibile. Pe 8 ianuarie Bezos a fost sunat de reporteri şi i s-au prezentat faptele, pe 9 anunţa divorţul şi pe 11 apărea revista care s-a vândut în peste 3,1 milioane de exemplare.

Producătorul Patrick Whitesell şi  Lauren Sanchez s-au căsătorit în 2005  şi au doi copii: Evan (12 ani) şi Ella (9 ani)
Producătorul Patrick Whitesell şi Lauren Sanchez s-au căsătorit în 2005 şi au doi copii: Evan (12 ani) şi Ella (9 ani)
image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net