13 imagini fascinante cu Afganistanul pașnic. Cum arăta în anii ‘60

Ultima actualizare:

    Afganistan, în anii '60Foto DenverPost
Afganistan, în anii '60Foto DenverPost

Imaginile care arată momentele pașnice din anii 1960 din Afganistan, par să se diferențieze total de cele din prezent, în care această țară este învăluită de corupție și conflicte militare. În anul 1967, Bill Podlich, profesor la Universitatea de Stat din Arizona, Statele Unite, a decis la un moment dat să se întoarcă împreună cu familia sa, în Afganistan, țara lor de origine. Aici, el a realizat mai multe fotografii care surprind viața cotidiană a acestui stat din anii 1960.

Potrivit Allthatisinterestin.com, Podlich, după ce a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a dorit să se implice într-o cauză umanitară și de pacificare, astfel că s-a alăturat unei echipe din UNESCO. El a lucrat timp de doi ani ca profesor la Colegiul Higher Teachers din Kabul, capitala Afganistanului.

Podlich a realizat mai multe fotografii în care a surprins un Afganistan aflat în timp de pace și pe drumul modernizării. Acestea conferă o imagine complet diferită de Afganistanul de astăzi, în care războiul a ruinat statul din toate punctele de vedere – social, politic și economic.

„Aceste imagini îi pot încuraja pe oameni să vadă Afganistanul și națiunea sa așa cum au fost și cum ar putea fi. Este important de știut că avem mai multe lucruri în comun cu oamenii din alte ținuturi decât cele care ne separă”, a declarat Peg Podlich, fiica lui Bill Podlich.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 iunie sfantul mucenic luchilian png
Alexandru Ioan Cuza
Luna pamant astronaut spatiu FOTO Shutterstock jpg
politie jpg
masina, viteza freepik jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg