13 ruși, acuzați că s-au amestecat ilegal în campania electorală prezidențială din SUA

Ultima actualizare:

    13 ruși sunt acuzați că au promovat ilegal candidatura lui Donald TrumpFoto: Getty
13 ruși sunt acuzați că au promovat ilegal candidatura lui Donald TrumpFoto: Getty

13 cetățeni ruși sunt acuzați că s-au implicat ilegal în campania electorală prezidențială din Statele Unite, din 2016. Potrivit unui rechizitoriu de 37 de pagini întocmit pe baza acestui caz, acești ruși au furat identitățile unor cetățeni americani sau au folosit identități false pentru a-l promova pe Trump și a o discredita pe Hillary Clinton.

Cei 13 ruși infiltrați în SUA s-au folosit de identități false pentru a crea conturi pe social media prin care au promovat candidatura lui Donald Trump, precizează The Guardian. Au furat identitățile unor cetățeni americani pentru a folosi platformele online ale rețelelor de socializare în scopuri politice sau au creat sisteme computerizate prin care au ascuns amestecul rusesc în campania electorală prezidențială.

Unul dintre acuzați, Evgheni Prigozhin, s-a folosit de niște companii precum Concord Management and Consulting și Concord Catering, pe care le controla, pentru a finanța operațiuni împotriva Statelor Unite, este menționat în rechizitoriu.

Toți cei 13 cetățeni ruși sunt acuzați pentru fraudă împotriva statului american, trei dintre ei vor fi condamnați pentru conspirație și fraudă bancară, iar cinci dintre ei sunt acuzați de falsificare și furt de identități.

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net