14 fotografii uimitoare ale celor mai puternice femei din istorie


    Nikita Klæstrup (stânga), liderul unei ramuri a organiației politice olandeze Young ConservativesFoto Reddit
Nikita Klæstrup (stânga), liderul unei ramuri a organiației politice olandeze Young ConservativesFoto Reddit

De regulă suntem tentați să credem că înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, femeile nu aveau curajul de a purta ținute considerate indecente, să aibă tatuaje sau să practice meserii destinate bărbaților. Mai multe fotografii de la începutul secolul XX par să contrazică această teorie.

Conform BrightSide.me, femeile portretizate în următoarele fotografii au schimbat cursul istoriei și au dovedit că sunt capabile de fapte eroice, la fel ca bărbații. Ele au contrazis mentalitatea epocii care credea că femeia reprezintă veriga slabă;  au demonstrat că femeia poate fi inteligentă, înțeleaptă și puternică în situații limită.

Primul Război Mondial a redimensionat rolul femeilor în societate și a început să schimbe mentalul colectiv. Emanciparea femeilor a fost un proces destul de lent și mai multe grupuri feministe au luptat îndelung pentru a-și obține pe deplin drepturile.

Într-o lume dominată de bărbați, femeii nu i-a fost ușor să câștige prestigiul pe care îl merita. Chiar și despre istorie s-a vorbit că a aparținut bărbaților. Primul Război Mondial a schimbat acest lucru; a obligat statele beligerante să le includă pe femei în câmpul muncii, în timp ce bărbații se aflau pe câmpul de bătălie. Au existat și femei care s-au oferit voluntare să lupte în Marele Război, iar unele dintre ele chiar s-au distins pe front prin actele lor de eroism.

Femeile n-au fost folosite pe front doar ca spioni, pentru a obține informații când se aflau în pat cu inamicul. Ele au fost incluse și în aviație, ca piloți, efectuând importante zboruri de recunoaștere și chiar au murit în prima linie, alături de soldați.

Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1  Vila cluj jpg
Ana Margean varianta cu flipb jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg