15.000 de imigranţi, blocaţi între Serbia şi Croaţia

image
Refugiaţii au forţat trecerea frontierei dintre Serbia şi CroaţiaFoto: Guliver / Gettyimages

După ce timp de mai bine de o săptămână s-au luptat cu forţele de ordine maghiare la punctul de frontieră de la Horgos, imigranţii sirieni şi irakieni şi-au schimbat traseul.

Vor să ajungă în Germania trecând prin Croaţia. În ciuda riscului de a fi aruncaţi în aer de minele antipersonal rămase de pe vremea războiului care a împărţit Iugoslavia, 15.000 de refugiaţi au ajuns ieri noapte în apropiere de Tovarnik, Croaţia. În replică, Slovenia a suspendat încă de joi seara toate trenurile către statul vecin, pentru că odată trecuţi de graniţă, imigranţii vor tranzita ţara pentru a ajunge în Austria.

image

În doar 24 de ore, un număr record de imigranţi a parcurs peste 300 de km pe teritoriul Serbiei pentru a ajunge în Croaţia, în ciuda avertismentelor autorităţilor de aici care au anunţat că închid graniţele. După ce UE a anunţat că va sancţiona Ungaria pentru că a respins valul de imigranţi folosind tunuri cu apă, gaz lacrimogen şi au arestat peste 1.200 de refugiaţi acuzându-i de trecere ilegală a frontierei, croaţii au fost mai ponderaţi la graniţă. Nu au folosit forţa şi până ieri seară pe teritoriul ţării intraseră 5.650 de imigranţi. Ungaria a nunţat că va continua ridicarea gardului de pe graniţă şi la frontiera cu Slovenia şi Croaţia.

cub schimbări televiziuni png
Lia Bugnar
cub cheating wife png
hororoscop jpg
image png
image png
6 front spital jpg
cub andreea antonescu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
cub cheating wife png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg