2025, desemnat Anul Speranței la Roma, record absolut de turiști. Sunt așteptați 35 de milioane de pelerini

Ultima actualizare:

Autoritățile din Roma se pregătesc intens pentru anul 2025 când în Orașul Etern vor sosi milioane de turiști, iar numărul celor care și-au făcut rezervări este deja un record aboslut. Pentru Jubileul din 2025, Roma a alocat deja 2,5 miliarde de dolari, pentru 87 de proiecte de lucrări publice, dar această sumă ar putea crește la 4,3 miliarde de dolari. Vor fi îmbunătățite transportul și iluminatul public, vor fi refăcute drumuri și se vor amenaja parcări și pasaje subterane.

Jubileul are loc o dată la 25 de ani

În Roma sunt așteptați 35 de milioane de turiști în Anul Jubiliar 2025
În Roma sunt așteptați 35 de milioane de turiști în Anul Jubiliar 2025

„Vă cer să vă intensificați rugăciunea pentru a ne pregăti să trăim bine acest eveniment al harului și să experimentăm puterea speranței lui Dumnezeu”, a fost îndemnul Papei la început de 2024. „Dragi frați și surori, lunile următoare ne vor conduce la deschiderea Ușii Sfinte, cu care vom începe jubileul”, a mai spus Papa Francisc.

În timp ce Roma și Vaticanul se pregătesc pentru un aflux de milioane de oameni pentru un an special axat pe speranță, o persoană cu experiență în Jubilee oferă sfaturi pentru un pelerinaj fructuos.

„Un pelerinaj atât de masiv precum cel al unui an jubiliar ar trebui să fie o experiență minunată, unică și spirituală”, susține Joan Lewis, autoarea cărții „Un an sfânt la Roma: Ghidul complet al pelerinului pentru Jubileul Milostivirii”, într-un interviu pentru CNA.

Să vezi oameni din toată lumea rugându-se […] este o experiență a Bisericii universale. Mie îmi întărește credința.”

35 de milioane de pelerini, deja anunțați

Vaticanul și orașul Roma se așteaptă ca aproximativ 35 de milioane de oameni să se adune în Orașul Etern pentru Anul Jubiliar al Speranței 2025 – primul jubileu ordinar de la Marele Jubileu din 2000.

Deschiderea Porților Sfinte

Partea centrală a oricărui jubileu sunt Porțile Sfinte. Aceste porți, care se găsesc în Bazilica San Pietro și în celelalte Bazilici majore din Roma, sunt sigilate din interior și se deschid doar în timpul unui an jubiliar.

image

Deschiderea Porților Sfinte simbolizează oferirea unei „căi extraordinare” spre mântuire pentru catolici în timpul unui jubileu. Pelerinii care trec printr-o Poartă Sfântă pot primi o indulgență plenară în condițiile obișnuite.

Încălțări bune și multă răbdare

 Joan Lewis, care a participat la Jubileele din 1983, 1987, 2000 și 2016, a menționat că, dacă oamenii își pot planifica vizita în afara perioadelor de vârf, acest lucru ar putea fi util, dar să fie pregătiți pentru mulțimi indiferent de situație.

„Dacă pot alege drumul mai puțin circulat, acest lucru le va spori probabil experiența”, a spus ea, menționând că cele mai aglomerate perioade vor fi probabil vara, sărbătorile și deschiderea și închiderea Porții Sfinte. „Fiți pregătiți pentru aglomerație. Veniți dotați cu răbdare, împreună cu cei mai comozi pantofi de mers pe jos”, a adăugat scriitoarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net