Premieră în Arabia Saudită! Femeile, lăsate să aplice pentru joburi de bărbați

28.000 de femei din Arabia Saudită au aplicat pentru o meserie practicată, până acum, numai de bărbați. Arabia Saudită vrea să demonstreze că face progrese în privinţa problemei inegalităţii de gen într-o perioadă de atentă supraveghere a Occidentului asupra drepturilor omului încălcate în statul arab.

image

Operatorul spaniol de căi ferate Renfe a lansat un anunţ de angajare a 30 de conductori de tren femei în Arabia Saudită. Anunţul a avut un mare succes și a atras 28.000 de aplicante. Dintre ele, doar 30 vor fi selectate pentru a conduce trenuri de mare viteză pe traseul dintre Mecca şi Medina, după un an de pregătire plătită, scrie Adevărul.   

Femeile din Arabia Saudită aveau posibilitatea, până recent, să se angajeze doar ca profesoare sau lucrătoare în domeniul sanitar. Ele nu aveau voie nici să conducă autoturisme. În ultimii cinci ani, lucrurile au început să se transforme datorită unei politici impuse de prinţul saudit care a dus la dublarea forţei de muncă feminine. 

Operatorul spaniol de căi ferate Renfe are în acest moment 80 de bărbaţi angajaţi să conducă trenuri în Arabia Saudită, iar alţi 50 sunt în proces de instruire. Sursa citată arată că Regatul a înăbuşit disidenţa a zeci de activişti pentru drepturile femeilor şi este principal suspect în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net