40 de morţi şi peste 200 de răniţi într-o busculadă la înmormântarea lui Soleimani din Iran


    Alte 190 de persoane au fost rănite în busculadăfoto: Epa-Efe
Alte 190 de persoane au fost rănite în busculadăfoto: Epa-Efe

Zeci de persoane au murit în urma unei busculade create în oraşul Kerman, din sud-estul Iranului, unde sute de mii de iranieni s-au adunat pentru înmormântarea comandantului militar Qassem Soleimani, potrivit presei de stat, citate de The Guardian.

Update - Noul bilanț anunțat de către autorități în cadrul incidentelor de la funeraliile generalului Qassem Soleimani este de 40 de morți și peste 200 de răniți, potrivit The Guardian.

”Din nefericire (...) 32 dintre compatrioţii noştri şi-au pierdut viaţa în acest stadiu pe drumul” parcurs de sicriul lui Soleimani, a declarat la televiziunea de stat Pir Hossein Koulivand, şeful Serviciului Naţional iranian de Urgenţe, fără să ofere alte detalii. Alte 190 de persoane au fost rănite, a adăugat el.

Centrul oraşului Kerman, localitatea natală a ofiţerului, unde urma să fie înmormântat marţi după-amiază, era inundat marţi de o mare de oameni asemănătoare celei de duminică de la Teheran şi din alte oraşe prin care sicriele generalului şi camarazilor săi de arme ucişi împreună cu el au trecut, în cadrul unui omagiu popular.

Comandantul Forţei Al-Qods, unitatea de elită însărcinată cu operaţiunile externe în cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, Soleimani era arhitectul strategiei Iranului în Orientul Mijlociu.

El a fost ucis vineri într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) la aeroportul din Bagdad.

Procesul de ”expulzare a Statelor Unite din regiune a început”, a tunat în faţa mulţimii, la Kerman, generalul de divizie Hossein Salami, comandantul-şef al Garsienilor Revoluţiei.

”Voinţa noastră este fermă. Le spunem de asemenea inamicilor noştri că ne vom răzbuna şi că dacă ei (atacă aerian din nou) vom incendia ceea ce adoră ei”, a declarat el pe un ton enigmatic. ”Ei înşişi ştiu bine despre ce loc vorbesc”.

Parlamentul iranian a adoptat marţi, în regim de urgenţă, o lege care clasează toate forţele americane drept ”teroriste” după asasinarea lui Soleimani.

HAPPENING NOW: Mourners march in a funeral procession for Gen. Qassem Soleimani in his hometown of Kerman, Iran #SoleimaniFuneral pic.twitter.com/u2j6ksGbqM — QuickTake by Bloomberg (@QuickTake) January 7, 2020

HAPPENING NOW: Mourners march in a funeral procession for Gen. Qassem Soleimani in his hometown of Kerman, Iran #SoleimaniFuneral pic.twitter.com/u2j6ksGbqM

— QuickTake by Bloomberg (@QuickTake) January 7, 2020

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg