5 orașe pe care orice călător trebuie să le viziteze FOTO

21 august 2015
article img
Sezonul estival declanșează nevoia de a călători cât mai departe de casăfoto: Hepta

În timpul verii, dorul de ducă dă bătăi de cap oricărui călător. Îndrăgostit de noi drumeții și aventuri, acesta își va asculta instinctele și va pleca cât mai repede, lăsând grijile în urmă. Iată unde poți ajunge repede și ușor dacă vrei să te plimbi prin lume.

Cele mai frumoase destinații de călătorie nu sunt neapărat cle mai cunoscute. De multe ori se întâmplă ca orașele cel mai puțin populare să fie și unele dintre cele mai interesante, însă nici marile capitale nu sunt de ignorat. Iată unde să pleci dacă vrei să călătorești.

1. Bruges, Belgia

article img
Orașul Bruge din Belgia oferă o atmosferă medievalăfoto: Hepta

Deși majoritatea se grăbesc să își cumpere bilete de avion spre capitala Belgiei, Bruxelles, călătorii cunoscători știu că vor avea o experiență de vis în Bruge. Arhitectura gotică și canalurile care străbat orașul conferă o atmosferă asemănătoare cu cea din timpurile medivale. Pentru a explora orașul este indicat să închiriezi o bicicletă și să te plimbi pe cele mai înguste străzi, cele care nu pot fi accesate de mașini. Importante sunt și plimbările cu barca de-alungul canalului, care îți vor oferi o perspectivă detaliată asupra arhitecturii spectaculoase.

2. Cracovia, Polonia

article img
În Cracovia, Polonia, se află renumitul lagăr de concentrare Auschwitzfoto: Hepta

Cracovia este al doilea oraș ca mărime din Polonia și datează încă din secolul al VII-lea. Acesta este și motivul pentru care turiștii îl vizitează, fiind încărcat cu semnificații istorice și culturale. Pentru o călătorie în timp pe vremea naziștilor, poți vizita celebrul lagăr de concentrare Auschwitz. Obiectivele turistice nu sunt singura atracție a orașului, bucătăria locală și băuturile alcoolice tradiționale îți vor încânta papilele gustative.

3. Florența, Italia

article img
În Florența, Italia, poate fi admirată lucrarea „Nașterea lui Venus” realizată de Botticellifoto: Hepta

În Italia, pare că fiecare oraș este construit pentru a fi vizitat de turiști, însă Florența iese în evidență prin faptul că este capitala Renașterii. Când vei ajunge aici, vei simți că ai aterizat într-o altă lume, în special datorită arhitecturii deosebite, care impresionează chiar și în zona rurală. Pasionații de artă pot vizita muzeul Galleria degli Uffizii, care găzduiește lucrări faimoase, inclusiv „Nașterea lui Venus” și „Primăvara”, semnate de Botticelli.

4. Istanbul, Turcia

article img
Comercianții din Istanbul, Turcia, nu te vor lăsa să cumperi nimic fără să negociezifoto: Hepta

Istanbul, orașul de pe două continente, este cunoscut pentru importanța istorică și culturală. Experiența este una complet diferită față de alte destinații de vacanță, chiar și pentru un călător experimentat. Poți vizita Biserica Ayasofya și Palatul Topkapi, rezidența sultanilor otomani, iar pentru o experiență completă, mergi la cumpărături în târgurile locale, unde fiecare comerciant este dispus să negocieze.

5. Kyoto, Japonia

article img
Orașul Kyoto, din Japonia, oferă o atmosferă magică foto: Hepta

Deși există multe prejudecăți în legătură cu acest oraș, Kyoto nu este atât de scump precum se spune. Aici poți avea o experiență rezonabilă ca preț și minunată din punctul de vedere al priveliștii, mai ales dacă nu ești un călător pretențios și ai nevoie doar de un loc în care să dormi și să mănânci. Totuși, în timp ce grădinile templelor pot fi văzute gratuit, în anumite locuri se percepe o taxă de intrare. Dar nu lăsa acest lucru să te descurajeze, pentru că dacă vrei să ai o experiență completă în acest oraș magic, trebuie să vezi totul. Este o experiență pe care o vei trăi numai o dată în viață.