7 lucruri ilegale în Coreea de Nord, dar normale în restul lumii

Ultima actualizare:

    Locuitorilor de rând din Coreea de Nord nu li se permite să dețină o mașinăFoto: arhiva Click!
Locuitorilor de rând din Coreea de Nord nu li se permite să dețină o mașinăFoto: arhiva Click!

Anumite lucruri pe care le facem în viaţa de zi cu zi nu sunt atât de obișnuite în alte țări sau state. Unele dintre tabieturile noastre sunt chiar ilegale în Coreea de Nord. Click! îți arată ce lucruri comune nu au voie să facă nord-coreenii.

1. Consumul de alcool

Să ieși la o bere cu prietenii la sfârșitul săptămânii reprezintă un lucru normal pentru majoritatea oamenilor, însă pentru nord-coreeni este foarte periculos. În anul 2013, un ofițer militar nord-coreean a fost exectat deoarece nu a respectat perioada de doliu pentru fostul lider Kim Jong-il și a băut alcool în timpul celor 100 de zile dedicate acestuia.

2. Libertatea de a alege la ce să te uiți la TV

În timp ce tu schimbi constant programele la televizor, în căutare de ceva la care să te uiți, anul trecut, în Coreea de Nord, au fost executate aproximativ 80 de persoane pentru că au urmărit emisiuni sud-coreene. Autoritățile au forțat 10.000 de persoane să asiste la execuție, inclusiv copii.

3. Șofatul

Traficul aglomerat de zi cu zi este un semn clar că în România nu există restricții în ceea ce privește condusul și deținerea unei mașini. În schimb, în Coreea de Nord au dreptul de a deține o mașină numai oficialii de stat. Este estimat că numai un nord-coreean din 100 deține o mașină.

4. Muzica

Muzica este o formă de artă care ajută la relaxare și meditare, însă în Coreea de Nord singurul tip de muzică pe care locuitorii au dreptul să o asculte este cea propagandistică, unde versurile descriu măreția conducătorului Kim Jong-un.

5. Apelurile internaționale

Să ții legătura cu persoanele dragi care nu se află în același stat sau țară cu tine este complet obișnuit, însă, nord-coreenii nu se bucură de acest privilegiu. În anul 2007, o persoană a fost executată pe un stadion după ce a efectuat mai multe apeluri în afara statului.

6. Navigarea pe internet

Faptul că acest articol este publicat pe internet dovedește existența libertatății de a naviga pe internet. În Coreea de Nord există o rețea izolată de restul lumii, unde poți naviga în interiorul unui portal propagandistic condus de stat.

7. Vacanțele în afara statului

Companiile aeriene au pe toată perioada anului oferte care promit vacanțe cât mai deosebite în țări cât mai îndepărtate. Nord-coreenii nu au libertatea de părăsi statul, iar dacă încearcă aceștia vor fi urmăriți și readuși în țară.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net