A ajuns la 107 ani cu un păhărel de coniac pe zi. Femeia a trecut prin războaie și pandemia de gripă spaniolă

Ultima actualizare:

    A trăit sub alţi 3 regi  înainte de Regina  Elisabeta a II-a
A trăit sub alţi 3 regi înainte de Regina Elisabeta a II-a

Incredibil! Minnie Liddle a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 107 ani şi susţine că datorează longevitatea coniacului. Stră-străbunica este încă plină de viaţă şi optimistă.

Minnie Liddle din Marea Britanie a ajuns la 107 ani după ce a trecut cu bine de mari greutăţi în cele două războaie mondiale şi a avut de înfruntat pandemia de gripă spaniolă care a durat din 1918 până în 1920, care a făcut între 50 de milioane şi 100 milioane de victime. Minnie este convinsă că a ajuns la această vârstă venerabilă şi a fost mereu sănătoasă pentru că a băut zilnic câte un pahar de coniac!

Bătrâna a trăit sub domnia a patru regi şi a văzut succedându-se 21 de premieri în ţara sa. Şi astăzi nu se lipseşte de păhărelul zilnic de coniac. A şi fumat până la vârsta de 99 de ani. Are şi acum lângă ea un pachet de ţigări pe care l-a păstrat pentru orice eventualitate. Însă nu a mai simţit nevoia să-l deschidă de peste 8 ani.

”Este de neoprit. În ochii ei străluceşte mereu vioiciunea”, a povestit nepoata sa, Joy Young, de 61 de ani. Până la vârsta de 104 ani, Minnie Liddle a locuit şi s-a îngrijit singură în casa sa. După aceea, şi până în prezent, se află într-un azil de bătrâni din Doncaster, regiunea Yorkshire.

Născută în Sunderland, regiunea North East England, Minnie a fost croitoreasă şi a fost căsătorită cu un sculptor. Are doi fii, şapte nepoţi, 13 strănepoţi şi 8 stră-strănepoţi. Familia nu a serbat-o la împlinirea vârstei de 107 ani, până ce nu va fi vaccinată.

În timp ce toată lumea ştie că alcoolul este dăunător pentru sănătate, oamenii de ştiinţă au identificat beneficii pentru sănătate ale coniacului. Un păhărel de coniac pe zi îmbuntăţeşte sistemul imunitar. Are proprietăţi antibacteriene şi protejează împotriva răcelii şi a gripei. De asemenea, relaxează şi favorizează un somn bun. Dar nu se bea înainte de culcare. Ajută la reducerea greutăţii şi la menţinerea unui bun nivel de colesterol. Are proprietăţi antiîmbătrânire. Totul e să fie consumat doar în cantităţi mici.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net